Lielbritānijas albumu topā roks apsteidz popmūziku (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada albumu topā roks pārspējis popmūziku, pirmoreiz piecu gadu laikā ieņemot lielāko tirgus daļu. Pērn pārdotākais roka albums bija britu dziedātāja Roda Stjuarta «Time», liecina «Official Charts Company» apkopotā informācija. Tam sekoja grupu «Arctic Monkeys» un «Bastille» jaunākie ieraksti.

33,8% no visiem pagājušajā gadā pārdotajiem albumiem piederīgi rokam, bet popam - 31%, informē Skaņu ierakstu industrija (BPI).

Tomēr popmūzika joprojām dominēja singlu topā, kurā populāras bija tādas izpildītājas kā Keitija Perija, «Pink» un Ellija Goldinga.

«Kamēr popmūzikas popularitāte gadu no gada paliek vienā un tajā pašā līmenī, pieprasījums pēc roka ir neprognozējamāks. Tas atspoguļo interesi par jauniem māksliniekiem, kas tikko ienākuši industrijā,» skaidro BPI pārstāvis Džennaro Kastaldo. ««Arctic Monkeys» iemantojuši gandrīz ikonisku statusu, savukārt Džeiks Bags un citi piesaista jaunu fanu paaudzi. Domājams, ka rokmūzika piedzīvos vēl vienu brīnišķīgi aktīvu periodu.»

2013.gadā albumu pārdošanas apjoms Lielbritānijā saruka par 6,4% līdz 94 miljoniem. Tas bija pirmais gads kopš 80.gadiem, kurā neviens albums netika pārdots miljons eksemplāros.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu