«Teātris.zip» piedāvā: O. Krodera iestudēto izrādi «Ķiršu dārzs» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 15. februārī, pulksten 21.45 Latvijas Televīzija ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu raidījumu ciklā «Teātris.zip» piedāvās izrādi «Anna Kareņina» un sarunas pirms televīzijas pirmizrādes. Pulksten 21.25 «Teātris.zip» studijā viesosies Krodera iemīļotie aktieri, Valmieras teātra pāris - Ieva Puķe un Krišjānis Salmiņš.

Izrāde «Ķiršu dārzs» nominēta Latvijas Teātra gada balvai «Spēlmaņu nakts» 2008./2009. gada sezonā septiņās kategorijās – «Gada dramatiskā teātra izrāde», «Gada režisors» (O. Kroders), «Gada aktrise» (Ieva Puķe par Raņevskas lomu), «Gada aktieris otrā plāna lomā» (Rihards Rudāks par Firsa lomu), «Gada jaunie skatuves mākslinieki» (Inga Siliņa par Aņas lomu, Māra Siliņa par Duņašas lomu, Kārlis Neimanis par Trofimova lomu).

Režisors Oļģerts Kroders bija iestudējis visas Antona Čehova «lielās lugas» (un dažas pat vairākas reizes), izņemot «Ķiršu dārzu», pēdējo lugu, ko dramaturgs uzraksta īsi pirms nāves 44 gadu vecumā. Režisora daiļrade vienmēr bijusi sabiedrībai aktuāla, un 2009. gadā , kad visus mūs skar krīzes jēdziens gan materiāli, gan filozofiski, ir īstais laiks iestudēt «Ķiršu dārzu» - komēdiju par to, kā izplēn ideāli, izput vecā vai iedomātā bagātība.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu