Bonobo par koncerta iesildītājiem izvēlas «Brokenchord» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bonobo, sava piektā, un līdz šim veiksmīgākā albuma «The North Borders» koncerturnejas ietvaros, pirmo reizi viesosies Rīgā. Koncerts, kuru grupa sniegs pilnā sastāvā, notiks 19.februārī koncertzālē «Palladium».

Saimons Grīns jeb Bonobo šobrīd ir mūziķa karjeras augstākajā punktā. 2012. gada albums «Black Sands» ir grupas labākais sasniegums; tehniski nevainojams ieraksts, kas apvieno Grīna unikālo melodiju veidošanas talantu un satriecošus elektroniskās mūzikas elementus, basu un bungas.

«Black Sands» tika izpārdots vairāk kā 150 tūkstošos kopiju visā pasaulē un kopš tā izlaišanas, Bonobo ar grupu koncertējis un pārsteidzis klausītājus, dzīvajā izpildot hipnotizējošas albuma dziesmu pagarinātās versijas.

2013. gada pavasarī Bonobo laida klajā savu piekto albumu - «The North Borders», ar kuru tika sperts nopietns solis grupas mūzikas attīstībā - tajā jūtama pašsaprotama izaugsme, kā arī sadzirdamas Black Sands albumam raksturīgās elektroniskās skaņu virāžas. Tematisks, dziļš, atkarību izraisošs un ideāli veidots - tas ir saviļņojoši saskanīgs pieteikums mūzikas pasaulē.

«The North Borders» koncerturneja tika uzsākta līdz ar albuma iznākšanu. Bonobo un viņa grupa nupat beiguši koncertēt Ziemeļamerikā un Jauno gadu plāno sagaidīt Austrālijā. Janvārī pēc neliela pārtraukuma viņi atkal atgriezīsies Eiropā. Vairāk kā 100 tūkstoši cilvēku jau ir apmeklējuši «The North Borders» turnejas koncertus. Biļetes, kas bija pieiejamas iepriekšpārdošanā uz koncertu Viļņā, tika «izķertas» stundas laikā.

«Palladium» koncertzāle tiks aprīkota ar izcilu apskaņošanas sistēmu, kas nodrošinās, lai katra mūziķa individuālais sniegums būtu baudāms augstākajā kvalitātē. Pasākuma organizatori apgalvo, ka basa skanējums būs patiesi sulīgs, jo tas tomēr ir Bonobo radītās mūzikas galvenā sastāvdaļa.

Biļetes pārdošanā «Ticketpro» kasēs un «ticketpro.lv»..

Bonobo par koncerta iesildītājiem izvēlas «Brokenchord»

Savu iesildītāju Bonobo izvēlējās vienpersoniski un izvēle krita par izaicinājumu tādai mazpazīstamai grupai kā «Brokenchord», kas ir pārsteigums pat Lietuvas mūzikas skatuvei.

Izrādās, ka šis mazpazīstamais «Brokenchord» ir Lietuvas elektroniskās mūzika producents, īstajā vārdā Ernestas Kausylas. «Brokenchord» singli ierakstīti un izdoti Bristoles «Black Acre Records». Mākslinieks 2010.gadā izveidojis ekskluzīvu miksu slavenajam «Mary Ann Hobbs» šovam BBC radio1. Atzinīgi tika novērtēts viņa remikss «Radiohead» singlam «Give Up The Ghost», kas ari tika iekļauts grupas bloga «Dead Air Space» topā.

Šobrīd mūziķis studē Karaliskajā mūzikas konservatorijā Londonā un sadarbojas ar dāņu teātra trupu «Hotel Pro Forma. »

«Esmu sekojis Bonobo gaitām jau no pusaudžu gadiem un es jūtos patiesi pagodināts, ka varēšu iesildīt Bobonbo koincertus. Es domāju, ka Simon Green ir lielisks piemērs tam,ka elektronisko mūziku papildinot ar «dzīvajiem instrumentiem» var padarīt patiesi organisku» teic Brochenkod.

Stāvvieta: 34,86 EUR

1.balkonā – 39,84 EUR

2.balkonā – 35,57 EUR

Norises vieta: Palladium koncertzāle, Marijas iela 21, Rīga

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu