«Latio»: Investorus interesē dažādu veidu īpašumi labās vietās Rīgas centrā (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Investori patlaban interesējas par dažādu veidu īpašumiem Rīgas centra labās atrašanās vietās. Darījumu noslēgšanu bieži vien tomēr kavē pārdevēju un pircēju atšķirīgais viedoklis par atbilstošāko cenu, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» komercplatību tirgus pārskatā.

Īpašnieku noteiktās pārdošanas cenas visbiežāk ir līmenī, kas pircējam var nodrošināt gada ienesīgumu 4–5% apmērā. Savukārt pircēji vēlas iegādāties īpašumu par cenu, kas nodrošina ienesīgumu 7–9% robežās, norāda «Latio».

Saglabājas stabila investoru interese par Rīgas viesnīcu segmentu, teikts pārskatā. 2013.gadā notikuši vairāki lieli viesnīcu pārdošanas darījumi, piemēram, gada vidū ārvalstu investori par vairāk nekā 13 miljoniem eiro iegādājās bijušās viesnīcas «Hotel De Rome» ēku. 2014.gadā šis process turpināsies un īpašniekus varētu mainīt vairāku viesnīcu ēkas, prognozē «Latio».

2014.gadā palielināsies viesnīcu numuru kopējais skaits, jo notiek gan esošo viesnīcu ēku rekonstrukcija, gan arī jaunu būvniecība.

Viesnīcu savstarpējā konkurence tuvākajā laikā pieaugs, teikts pārskatā. Tas var veicināt Rīgas centra nelielo viesnīcu ēku pārdošanu vai arī pārveidi par dzīvokļu ēkām. Līdzīgi kā tirdzniecības telpu segmentā, arī viesnīcu sektorā notiek tiekšanās tuvāk pilsētas centram un Vecrīgai.

Rīgas centrā augot pieprasījumam pēc labu dzīvokļu iegādes vai īres, 2013.gadā bija liela investoru interese par namīpašumu iegādi. Investori iegādājās dzīvojamās ēkas, lai pēc rekonstrukcijas dzīvokļus pārdotu vai izveidotu īres namus. Liela interese bija par īpašumiem par cenu no 0,5 līdz diviem miljoniem eiro.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu