Verpakovskis būs jaundibinātā «Liepājas» kluba prezidents (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Karjeru beigušais visu laiku rezultatīvākais Latvijas izlases futbolists Māris Verpakovskis būs jaundibinātā Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» čempionāta kluba «Liepāja» prezidents, uzrunā sabiedrībai atklājis Verpakovskis.

Kā zināms, iepriekšējais klubs «Liepājas metalurgs» vairs nepastāv, tāpēc šī Kurzemes pilsēta uz kādu laiku palika bez savas komandas pilsētas. Tiesa, jau pēc neilga laika tika panākta vienošanās par «Liepājas» vienības dibināšanu, kurā iesaistījies arī nu jau bijušais futbolists Verpakovskis.

«Šis ir viens no maniem nozīmīgākajiem dzīves posmiem. Es esmu pieņēmis lēmumu pagriezt visu par 180 grādiem, pieņēmis vienu no saviem lielākajiem dzīves izaicinājumiem - sezonas vidū uz visiem laikiem pārtraukt profesionāla spēlētāja karjeru, lai atgrieztos savās mājās, savā pilsētā un turpinātu dzīvi jau pavisam jaunā , man neierastā, bet tai pat laikā tik ļoti tuvā lietā - būt par «Liepājas» futbola kluba vadītāju,» Verpakovskis izsakās savā uzrunā.

«Katru dienu saskaroties ar realitāti, es aizvien vairāk apzinos to, ko ikdiena prasa no manis un prasīs arī nākotnē ar šo pieņemto izaicinājumu. Es gribu uzvarēt šajā spēlē,» paudis latvietis.

«Es to redzu arī kā iespēju veidot lepnu un skaistu futbola nākotni ne tikai Liepājā, bet visā Latvijā. Lai arī sezona mums dažkārt sākas ar sniegputeni un beidzas ar ledu, tas mūs padara tikai stiprākus,» uzskata Verpakovskis «Pat laikā, kad par kluba nākotni nekas nebija zināms, šie puiši treneru vadībā turpināja nākt uz treniņiem, lai būtu gatavi, kad būs tāda iespēja. Viņi visi nesavtīgi turpināja savu darbu, cerot un gaidot. Šobrīd tas brīdis ir klāt.»

«Protams, arī es priecātos, ja nenāktos pārņemt klubu pēdējā brīdī pirms sezonas sākuma. Varbūt steigā kaut kas nav izrunāts tā, kā gribētos, varbūt situācija prasījusi pieņemt kādus sabiedrībā grūtāk izprotamus lēmumus, taču esmu pārliecināts, ka tas ir pareizais ceļš. Tas ir mans ceļš uz uzvaru un esmu gatavs atbildēt par katru soli tajā,» uzsver bijušais futbolists.

«Man pēdējās dienās ir nācies dzirdēt arī dažādus pārmetumus un lasīt dažādus subjektīvus spriedumus, kas emocionāli nav bijuši tik patīkami. Taču vienu es zinu skaidri - savā ceļā es neredzu vietu intrigām un baumām. Tās jāatstāj aiz muguras,» piebilst kluba prezidents. «Es turpināšu darīt to, ko esmu mācījies visu mūžu - es cīnīšos.»

Pēdējais klubs Verpakovska karjerā bija Grieķijas spēcīgākās līgas vienība «Ergotelis», ko viņš atstāja janvārī.

Pašlaik vēl nav oficiāli zināms, kurš vadīs «Liepājas» komandu. Pēdējā laikā izskanējuši divu speciālistu vārdi - Jānis Intenbergs, kurš pērn vadīja «Liepājas metalurgu», un Viktors Dobrecovs, kurš iepriekš bija Intenberga palīgs.

«Liepājas metalurga» futbola komanda divas reizes triumfējusi Latvijas čempionātā, bet vienreiz - valsts kausa izcīņā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu