Mecenāts Vilis Vītols šodien atzīmē 80 gadu jubileju (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien 80 gadu jubileju atzīmē mecenāts, uzņēmējs, Vītolu fonda dibinātājs, Kokneses fonda veidotājs un «Likteņdārza» izveides idejas autors Vilis Vītols, aģentūru LETA informēja Vītolu fonda valdes priekšsēdētāja Vita Diķe.

Diķe ir pārliecināta, ka šī ir svētku diena ne tikai Vītola kungam un viņa tuviniekiem, bet mīlestības un cieņas pilnus sveicienus, pateicības un apbrīnas pilnus vārdus kaut domās sūta ikviens, kam kaut reizi dzīvē ir nācies satikt šo cilvēku un izjust viņa sirsnību un dvēseles siltumu. «Vītola kungam savukārt viņi visi ir tik tuvi - gan jaunieši, kam palīdzēts iegūt augstāko izglītību, gan ļaudis, kas «Likteņdārzā» rod mierinājumu un spēku, ikviens, kuram, gluži tāpat kā jubilāram, svarīga ir šī zeme un tās nākotne.»

Viņiem ir veltīti vārdi Vītola grāmatā «Savējiem»: «Viņi visi ir mana cerība. Cerība, ka izaugs jauna paaudze, citāda. Ka viņi uzcels jaunu Latviju - tādu, par kādu esam sapņojuši. Par kādu cīnījušies mūsu senči, strēlnieki, leģionāri un tie, kas gāja uz barikādēm.»

Diķe Vītolu raksturo kā nesatricināmu savos uzskatos un pārliecībā, ka viss ir iespējams, ja ik darbs ir veikts ar mīlestību - pret sev tuvajiem un savu zemi. Latvija to ir novērtējusi, par to liecinot saņemtais Triju Zvaigžņu ordenis.

«Izvirziet sev augstus mērķus, tad jūs vairāk sasniegsiet! Sekojiet kādai spožai zvaigznei, kaut tā sākumā varētu šķist nesasniedzama. Jums izdosies,» tāda ir jubilāra pārliecība un aicinājums visiem, kuri mīl savu zemi un nākotnē grib to redzēt bagātu, skaistu un laimīgu.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu