Aicina uz izglītojošu dekoratīvo dzīvnieku un putnu izstādi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitāte foto

No 15. līdz 16. februārim tirdzniecības centrā «Mols» norisināsies izglītojoša Dzīvnieku mīļotāju asociācijas «Laimes putns» eksotisko dzīvnieku un unikālu dekoratīvo putnu izstāde, kuru papildinās profesionālas veterinārārsta bezmaksas konsultācijas par dzīvnieku turēšanu un veselības uzraudzību. Tādēļ izstādes organizatori jo īpaši gaidīs ģimenes ar bērniem, lai izglītotu par lietām, kas jāņem vērā, domājot arī par savu mājas mīluļu labsajūtu.

«Dažādas dzīvnieku un putnu izstādes tirdzniecības centrā «Mols» notikušas jau vairrākkārt. Tomēr šoreiz vēlamies apmeklētājus aicināt ne tikai aplūkot ekskluzīvos mīluļus, bet izmantot iespēju tikties ar profesionāliem zvēru un putnu audzētājiem, kā arī saņemt bezmaksas veterinārārsta konsultācijas.

Lielākajai daļai vecāku noteikti ir pazīstama situācija, kad bērni lūdz iegādāties mājdzīvnieku. Šī izglītojošā izstāde sniedz unikālu iespēju bērniem parādīt un paskaidrot, kādēļ ir vai nav iespējams iegādāties noskatīto mīluli, uzskatāmi izskaidrot, ka dzīvnieks prasīs rūpes un iespējams ģimenei nav iespējas nodrošināt piemērotu vidi noskatītajam mīlulim, bet izvēlēties kādu citu mājdzīvnieku,» stāsta Lelde Gangnuse - Bērziņa, tirdzniecības centra «Mols» menedžere.

Izstādes laikā ikviens interesents varēs saņemt profesionālas konsultācijas par dzīvnieku turēšanu un veselības uzraudzību, kā arī dzīvniekus ne tikai aplūkot, bet arī nofotografēties kopā ar tiem. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja aplūkot ekskluzīvus, no putnru spalvām darinātus rokdarbus, kā arī profesionālu fotogrāfu veidotas dzīvnieku fotogrāfijas. Blakus plašajai dekoratīvo putnu, grauzēju, trušu un reptiļu kolekcijai, izstādes apmeklētāji varēs aplūkot arī ekskluzīvo Austrumu īsspalvaino kaķi.

Izstādē būs aplūkojamas tādas krāšņas putnu šķirnes kā Viļņspārnu papagailis, Korellas papagailis, Jaunzēlandes papagailis, Nešķiramais papagailis, Zvirbuļu papagailis, Raibā rozella, Svītrainā amadina, Rīsu žubīte, Dimanta ūbele, Pāvbalodis un citi.

Grauzēju, trušu, reptiļu un eksotisko dzīvnieku kolekcijā būs aplūkojami Džungārijas, Sīrijas, Roborovska un Kempbela kāmji, šinšila «Standart», jūras cūciņas «Shelty», «US Teddy», «Himalajas», «Merino», «Peruaner» un «Lunkarija», dekoratīvā žurciņa «Siamese», smilšu pele, taukaste, cukura oposums, degu «Standart», kā ar Sarkanais, Melnais, Angoras un Liesmainais pundurtrusis.

Dzīvnieku mīļotāju asociācija «Laimes putns» piedalās ikgadējās LKF organizētajās rudens izstādēs, kā arī Latvijas Lauksaimniecības Universitātes izstādēs un ikgadējās Rīgas Zooloģiskā dārza un Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja izstādēs.

Sadarbojoties ar citām ieinteresētajām organizācijām, «Laimes putns» plāno atjaunot putnu audzēšanas tradīcijas Latvijā, kuras aizsākās pirms vairāk kā 120 gadiem, kad 1885.gadā tika nodibināta «Rīgas Putnkopju biedrība».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu