Sudrabas kustība reģistrēta «interesantā» dzīvoklī (518)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ingūna Sudraba savu kustību «No sirds Latvijai» reģistrējusi dzīvoklī Zolitūdē. Dzīvoklis pieder krievu kustību aktīvistam un cīnītājam par nepilsoņu tiesībām Viktoram Gavrilovam. Ziņo TV3 raidījums „ Nekā personīga».

Viktoru Gavrilovu varēja sastapt Sudrabas pirmajā neveiksmīgajā preses konferencē. Viņš klusi sēdēja un vēroja līderes uzstāšanos.

Sešdesmit sešus gadus vecais Gavrilovs ir zinātnieks, Fizikālās enerģētikas institūta vadošais pētnieks. Ir bijis daudzu krievvalodīgo sabiedrisko organizāciju vadītājs. Kādreiz vadījis Latvijas nepilsoņu kustību par cilvēktiesībām, tagad no Aleksandra Gapņenko mantojis Krievu kluba prezidenta amatu. Kopā ar Gapoņenko, Eduardu Gončarovu, Viktoru Guščinu un Broņiskavu Zeļcermanu vada arī Latvijas Krievu kopienu apvienoto kongresu.

Krievu kopiena Gavrilovu bija arī deleģējusi kā Latvijas pārstāvi Krievijas Valsts domes tautiešu padomē. Kā šīs organizācijas pārstāvis Gavrilovs bija publicējis rakstu avīzē «Čas», kur asi iestājas pret valdošo nacionālistu režīmu, kara noziegumos apsūdzēto veterānu tiesāšanu un latviešus saukā par titulēto nāciju.

Gavrilovs ir biežs viesis pasākumos, kuros pārstāvēta Krievijas vēstniecība. To, kā sapazinies ar Sudrabu, viņš neatklāj, vien nebeidz cildināt bijušās Valsts kontrolieres labās rakstura īpašības. Gavrilovs nedomā, ka viņa līdzšinējā politiskā darbība varētu mest ēnu uz jauno masu kustību, jo Sudrabai ar to neesot nekāda sakara.

Zinātnieks Gavrilovs latviski nerunā, tomēr apgalvo, ka ir Latvijas patriots, viņš te mācījies, audzis un veidojis zinātnieka karjeru. Pilsonību tā arī nav nokārtojis.

Ingūna Sudraba nevēlējās skaidrot, kādēļ savu masu kustību reģistrējusi Gavrilova dzīvoklī, jo Gavrolovs jau visu esot paskaidrojis.

Komentāri (518)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu