Latviete nofilmē «Potera» zvaigzni un saņem balvu Londonā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. februārī Londonā kinoteātrī «Genesis Cinema» prestižajā Londonas Scenāristu festivālā notika daudzstāstu mākslas filmas «50 kisses» pirmizrāde – vienu no tās daļām «Enough» producējusi latviete Anna Zalāne. Viņas veidotā īsfilma arī saņēma festivāla balvu par labāko scenāriju.

2012. gadā Londonas Scenāristu festivāls izsludināja konkursu, lai atlasītu 50 lieliskus divu lappušu apjoma scenārijus, kurā viens no būtiskākajiem elementiem ir skūpsts. Labākās īsfilmas tika apvienotas daudzstāstu mākslas filmā «50 kisses», kuru ārpus Lielbritānijas demonstrēs Kalifornijā, Kanzasā, Kentuki, Vašingtonā, Teksasā, Austrālijā, Cīrihē, Skotlandē, Puertoriko, Kanādā, Telavivā, Kolumbijā un Filipīnās.

Annas Zalānes producētā īsfilma «Enough»:

Vimeo

Godalgoto īsfilmu «Enough» producente Anna Zalāne ir veidojusi kopā ar režisori Maurīnu Haskoeti un komandu, kuras sastāvā bijusi vēl viena latviete – skaņu režisore Ilze Kalve. Galveno lomu latvietes veidotajā filmā atveido aktrise Natalija Tena, kura atpazīstama pēc lomām filmu sērijā «Harijs Poters» un seriālā «Troņu spēles».

Anna Zalāne ir dzimusi Ventspilī, absolvējusi Latvijas Kultūras koledžu, strādājusi drukātajos medijos un telekompānijā LNT par žurnālisti. Pirms četriem gadiem pārcēlusies uz dzīvi Londonā, kur sākotnēji strādājusi par viesmīli, bet tad nodibinājusi savu producentu grupu «Puzzle Pictures».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu