Rīdzinieki var pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursiem (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No pirmdienas rīdzinieki var pieteikties bezmaksas latviešu valodas kursiem, portālu «Apollo» informēja Rīgas dome.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), izvērtējot izglītības iestāžu iesniegtos projektus konkursā «Latviešu valodas apguves kursu organizēšana un īstenošana Rīgas pilsētas iedzīvotājiem» projektu īstenošanai astoņām iestādēm ir piešķirts finansiāls atbalsts. Konkurss tika organizēts Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros, lai nodrošinātu iespēju pieaugušajiem Rīgas iedzīvotājiem, izņemot skolēnus un bezdarbniekus, apgūt latviešu valodu A un B līmenī.

Latviešu valodu bez maksas būs iespēja mācīties tiem, kuri savu dzīvesvietu ir deklarējuši Rīgā.

Šogad konkursā tika iesniegti 26 projektu pieteikumi, taču konkursa rezultātā tiks īstenoti astoņi projekti par 114 783 eiro, kas dos iespēju latviešu valodu apgūt vairāk nekā 1200 rīdzinieku. Pēdējo trīs gadu laikā par RD organizētajiem latviešu valodas kursiem bijusi liela interese un pieprasījums: 2011. gadā kursus pabeidza 507 rīdzinieki, 2012. gadā – 2560, bet 2013. gadā – 1391 galvaspilsētas iedzīvotājs.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu