Pērn Valmieras būvvalde izsniegusi 159 būvatļaujas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elīna Kunga/LETA

2013.gadā Valmieras pilsētas pašvaldības būvvalde izsniegusi 159 būvatļaujas, tostarp 53 - jaunai būvniecībai, 56 - rekonstrukcijai vai renovācijai, 48 - būvatļauju pagarinājumiem un divas atļaujas būvju nojaukšanai, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Didzis Stāvausis.

Pēc viņa teiktā, pērn Valmierā 15 daudzdzīvokļu dzīvojamos namos pabeigta fasāžu renovācija, bet ekspluatācijā pieņemtas 89 būves, tostarp 48 no tām bijušas jaunuzceltas un 41 - rekonstruēta vai renovēta.

Kā norādīja Valmieras pilsētas pašvaldības Būvvaldes vadītāja Jolanta Brūniņa, patlaban Valmierā ir renovētas 59 daudzdzīvokļu ēkas, kurās renovācijas rezultātā samazinājušies apkures rēķini, dzīvokļos ir siltāks, turklāt pašas ēkas kļuvušas vizuāli pievilcīgākas.

Būvvaldes vadītāja pastāstīja, ka patlaban būvdarbi turpinās vairākos lielos projektos Valmierā, tostarp pirmsskolas izglītības iestādē «Kārliena», Vidzemes Augstskolas topošajā inženierzinātņu kompleksā, Vidzemes slimnīcā, kā arī AS «Valmieras stikla šķiedra» un SIA «Culimeta Baltics».

Brūniņa arī norādīja, ka nekustamo īpašumu apsekošanas rezultātā 2013.gadā pieaudzis Kadastra reģistrā reģistrēto ēku skaits, jo apsekojumos konstatēts, ka vairākos gadījumos dzīvojamā ēka ir pabeigta un tajā iedzīvotāji jau dzīvo, lai arī ēku nav nodevuši ekspluatācijā, izvairoties no nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas. «Pēc apsekojumiem situācija ir būtiski uzlabojusies,» atzīst būvvaldes vadītāja.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu