Sezonu uzsāks raidījums par skolas dzīvi «Es un skola» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: alamosbasement, CC BY-SA 2.0

Trešo sezonu TV ekrānos uzsāks raidījums par skolas dzīvi «Es un skola», kas būs skatāms sestdien, 22.februārī, plkst.14.50. Šoreiz raidījumā eksperti kopā ar skolēniem meklēs atbildes uz jautājumiem par jauno tehnoloģiju paaudzi, lai ļautu vecākiem un skolotājiem saprast bērnu uztveri un intereses, «Apollo» informēja Kitija Balcare. 

Raidījumā eksperti skaidros, kāds ir modernā laika paaudžu konflikts, kāpēc viedtālrunis tomēr nav bezjēdzīga ierīce skolēnam; kā arī stāstīs, kas pašiem māca darboties ar jaunākajām tehnoloģijām. Eksperta viedokļus un komentārus sniegs Latvijas Universitātes pedagoģijas profesore un mediju pedagoģe Zanda Rubene, TV raidījuma «Nākotnes parks» vadītājs Reinis Zitmanis, LTV žurnālists Gundars Rēders un, kā ierasts, arī skolotāji un paši skolēni.

Raidījuma tapšanas gaitai var sekot vietnē «Twitter» profilā @EsunSkola, kur raidījuma veidotāji atspoguļo spilgtākos mirkļus no raidījuma filmēšanas ikdienas. Raidījums būs skatāms sestdien, 22.februārī, plkst.14.50 Latvijas Televīzijas 1.kanālā, bet atkārtojums būs skatāms 23.februāra rītā plkst.7.30. Raidījums būs saistošs vecākiem, vecvecākiem, skolotājiem un visiem, kurus interesē skolas ikdiena un dažādu ar skolu un mācīšanos saistītu problēmjautājumu risināšana. Raidījums LTV1 ēterā būs skatāms katru nedēļu līdz aprīļa beigām.

Raidījums «Es un skola» ir daļa no projekta «Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei», ko īsteno Latvijas Universitāte Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar sešām Latvijas augstskolām, 15 pašvaldībām, 39 izglītības iestādēm, piecām nevalstiskajām organizācijām un IZM Valsts izglītības un satura centru. Raidījuma «Es un skola» arhīva ieraksti pieejami projekta mājas lapā sadaļā «Galerija».

Par projektu «Atbalsts»

Projekta «Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei» realizācija notiek Eiropas Sociālā fonda apakšaktivitātē 1.2.2.4.1. «Iekļaujošas izglītības un sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveide, nepieciešamā personāla sagatavošana, nodrošināšana un kompetences paaugstināšana».

Latvijas Universitāte īsteno projektu sadarbībā ar sešām Latvijas augstskolām, 15 pašvaldībām, 39 izglītības iestādēm, piecām nevalstiskajām organizācijām un IZM Valsts izglītības un satura centru. Projekta sadarbības partneri ir augstākās izglītības iestādes: Liepājas Universitāte, Rēzeknes Augstskola, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Daugavpils Universitāte, Rīgas Pedagoģijas izglītības vadības akadēmija, Latvijas Kristīgā akadēmija; pašvaldības: Rīgas pilsētas, Iecavas novada, Jelgavas novada, Valmieras pilsētas, Smiltenes novada, Garkalnes novada, Rēzeknes novada, Krāslavas novada, Preiļu novada, Rēzeknes pilsētas, Aglonas novada, Daugavpils pilsētas, Liepājas pilsētas, Skrundas novada un Saldus novada pašvaldības; nevalstiskās organizācijas: Biedrība Latvijas Vecāku apvienība «Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei», Latvijas Sociālo pedagogu asociācija, Latvijas Skolu psihologu asociācija, Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija «SUSTENTO», Latvijas bērnu psihiatru asociācija; IZM Valsts izglītības satura centrs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu