«Kolonādes» nomas tiesības iegūst «Bibliotēka Nr.1 restorāns» (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdzās Brīvības pieminekļa laukumam esošās «Kolonādes» kafejnīcas nomas tiesības izsolē ieguvusi «Bibliotēka Nr.1 restorāns», šodien preses brīfingā informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta vadība.

Izsolē piedalījās seši dalībnieki - līdzšinējā telpu nomniece SIA «Čilija Pizza», SIA «Cantus», kurai pieder restorāni «Kid» un «Steiku Haoss», SIA «Možums Pro» («Nekādu Problēmu», «Egle»), SIA «SL» (restorāns «Lāsīte», ), AS «Lido» un SIA «Pasākumu apkalpošana» (pārvalda «Bibliotēku Nr.1 restorāns»).

Par uzvarētāju kļuvusi SIA «Pasākumu apkalpošana». Otro lielāko summu, kas par vienu izsoles soli - 230 eiro - atpalika no uzvarētāja, solīja restorānu «Kid» un «Steiku Haoss» īpašnieks, biznesa portālam «Nozare.lv» atklāja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Izsoles gaitā no «Kolonādes» sākumcenas 2219 eiro nomas maksa mēnesī tika pacelta līdz 10 959 eiro bez PVN mēnesī. Iepriekšējais nomnieks «Čili Pica» maksāja 1503 eiro mēnesī.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «Pasākumu apkalpošana» 2012.gadā dubultoja savu apgrozījumu - no 1,1 miljona eiro (770 060 latiem) 2011.gadā līdz 2,08 miljoniem eiro (1,46 miljoniem latu) 2012.gadā.

Pavisam nedaudz palielinājušies uzņēmuma zaudējumi - no 73,2 tūkstošiem eiro (51 435 latiem) 2011.gadā līdz 78,2 tūkstošiem eiro (54 945 latiem) 2012.gadā.

SIA «Pasākumu apkalpošana» dibināta 2011.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. «Pasākumu apkalpošanas» vienīgais īpašnieks ir Oskars Skara.

Kā ziņots, izsoles rezultātu paziņošanā piedalās Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un Nekustamā īpašuma iznomāšanas komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Ozoliņš. Pasākumā izsoles uzvarētājs prezentēs turpmākās ieceres par kafejnīcu pie Brīvības pieminekļa.

Viena no izsoles dalībniekiem AS «Lido» īpašnieks Gunārs Ķirsons «Nozare.lv» pauda neapmierinātību ar notikušo izsoli, jo noteiktie kritēriji izrādījušies bezjēdzīgi - visu izšķīrusi nosolītā nomas maksa.

«Bijām izrēķinājuši biznesa plānu, kurā iekļautas investīcijas interjerā, eksterjerā, ēdienkartē, bija noteikts limits, līdz kuram mēs varējām nomas maksu solīt, lai tas būtu ekonomiski pamatoti. Izsoles nolikumā bija noteikumi par to, kādam ir jābūt sniegtajam servisam un piedāvājumam «Kolonādes» telpās, taču reāli šiem kritērijiem nebija nekādas jēgas, jo visu izšķīra tikai augstā nosolītā nomas maksa,» sacīja Ķirsons.

Savukārt AS «DC Holding» restorānu tīkla «Double Coffee» pārstāvis Sergeju Plotņikovs paskaidroja, ka nomas tiesību ieguve «Double Coffee» gājusi secen, jo tika nokavēts pieteikšanās datums izsolei.

Jau ziņots, ka 14.februārī notika izsole par Brīvības pieminekļa laukuma malā esošās kafejnīcas, tā dēvētās «Kolonādes», nomas tiesībām uz turpmākajiem 12 gadiem.

Kafejnīcas nomas tiesību izsoles sākumcena noteikta saskaņā ar sertificēta nekustamā īpašuma vērtētāja noteikto tirgus nomas maksas novērtējumu par telpām zem jumta ēkas pirmajā stāvā, terasi vasaras kafejnīcai, pagrabstāva telpām un tualetēm mēnesī. Izsoles solis tika paredzēts 230 eiro.

Ar izsoles uzvarētāju Rīgas dome slēgs līgumu uz 12 gadiem, nosakot, ka nomas līgums ir reģistrējams zemesgrāmatā. Izsoles uzvarētājam atbilstoši normatīvo aktu prasībām būs jāveic kafejnīcas remonts, nosakot atlīdzināmo nepieciešamo un derīgo izdevumu apjomu 25 000 eiro apjomā. Nomnieks telpas nevarēs nodot apakšnomā, izņemot sabiedriskās tualetes telpas.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu