Iespējams, Eiropā pavasaris iestāsies jau pavisam drīz (38)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ashokboghani, CC BY-NC 2.0

Februāris jau ir vairāk nekā pusē un pagaidām jaunākās prognozes liecina, ka līdz mēneša beigām īsta ziema Eiropu vairs neapmeklēs. Kontinenta dienvidos reģistrētas temperatūras virs +20 grādiem, Itālijā gaidāms negaiss. Šādi novērojumi Vācijas Meteoroloģiskajam dienestam (VMD) ļauj secināt, ka meteoroloģiskā 2013/.2014.gada ziema jau ir aiz muguras.

Meteoroloģiskā ziema aptver decembri, janvāri un februāri un pašreizējās prognozes liecina, ka līdz februāra beigām ziemai raksturīgi laikapstākļi vairs nav gaidāmi. Tas ļauj secināt, ka meteoroloģiskā 2013./2014.gada ziema jau ir aiz muguras.

Pašos Eiropas dienvidos ziema, šķiet, ir jau tālu projām. Spānijas Vidusjūras piekrastē reģistrētas temperatūras virs +20 grādiem, ļoti silts ir arī Portugālē, Itālijā, Grieķijā un Balkānos.

Itālijas dienvidos temperatūra sasniegusi +20 grādus, tomēr ziemeļos tā vēl svārstās no +11 līdz +17 grādiem un ir diezgan mākoņains, taču VMD prognozē, ka nedēļas otrajā pusē arī Itālijas ziemeļi iesils līdz +20 grādiem un gaidāms pērkona negaiss.

Kādi laika apstākļi gaidāmi martā, to VMD vēl neņemas prognozēt, pieļaujot, ka ziema savu pēdējo vārdu vēl varētu teikt arī martā, tomēr meteorologiem ticamāks šķiet scenārijs, ka mērenās temperatūras saglabāsies arī visu martu.

«Taču iespējams, ka Eiropā kārtīgs pavasaris iestāsies jau pavisam drīz, ātri aizdzenot domas par šo «neizdevušos» ziemu,» cerības vieš VMD meteorologs Simons Triplers.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu