5 iemesli, kāpēc kļūt par jogas skolotāju (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Latvijā ir mazliet vairāk par 100 kundalinī jogas skolotājiem. Ja paprasīsiet, kāpēc viņi kļuva par jogas skolotājiem, vairums atbildēs, ka vienu patieso iemeslu nosaukt ir grūti, bet tas pilnīgi noteikti nav bijis aicinājums kādu mācīt. Tā drīzāk ir vēlme pašampadziļināt izpratni par jogu, iepazīt sevi, meklēt atbildes uz jautājumiem par dzīvi kopumā. Kādi tad ir iemesli, lai ikviens, kurš nodarbojas ar jogu ikdienā, varētu apsvērt iespēju kļūt par jogas skolotāju?

1. Jogas skolotāju mācības ļauj padziļināt savas zināšanas par jogu, iegūt papildu nodarbošanos vai nopietnu hobiju

Mācot citus, mēs paši iemācāmies un kļūstam īsti meistari kādā vienā jomā. Cilvēka garīgajai un emocionālajai labklājībai ir ļoti svarīgi, lai vismaz vienā jomā būtu iespējams īstenot savas radošās idejas, būt patiesamun neaizvietojamam. Reti kurš pamatdarbs, ar kuru mēs nopelnām iztiku un kurš dod mums iespēju nomaksāt rēķinus, to var sniegt. Šāda papildus nodarbošanās var kļūt par nopietnu hobiju, kura līdzsvaro garlaicīgu darbu, turklāt, toir iespējams apvienot ar mazu bērnu audzināšanu.

2. Izzināt sevi un rast atbildes tieši uz saviem jautājumiem, iepazīt līdzīgi domājošus cilvēkus

Jebkura jogas prakse ir vērsta uz sevis izziņu un harmonijas iemantošanu, tomēr, apmeklējot ikdienas jogas nodarbības, sevis izziņa ir ļoti ilgs process. Jogas skolotāju mācības dod iespēju rast atbildes tieši uz saviem jautājumiem, jo ir pieejami dažādi skolotāji. Ļoti spēcina līdzīgi domājošu cilvēku sabiedrība, kuri ir uz tā paša meklējumu ceļa. Parasti cilvēki, kas kopā ir mācījušies un praktizējuši jogu, kļūst par ļoti labiem draugiem, kuri viens otru stiprina, iedvesmo un palīdz grūtā brīdī arī tajās dzīves jomās, kas ar jogu nav saistītas.

3. Spēcināt savu ķermeni un uzlabot veselību

Mācības ir ļoti intensīvs fizisks treniņš, kas labi ļauj apgūt savu ķermeni. Izrādās, mēs nemaz tik labi savu ķermeni nepazīstam, nedraudzējamies ar to, dažkārt arī nemīlam vai nemākam to mīlēt. Jogas prakses rezultātā ķermenis kļūst spēcīgāks, izturīgāks un, nenoliedzami, veselāks visās šī vārda nozīmēs. Ja izvēlēsieties mācīties kādu no jogas dejām, tad šī pieredze noteikti atspoguļosies arī dziļākā savas sievišķības izpratnē, kustības kļūs vijīgākas, sievišķīgākas, harmoniskākas.

4. Piedzīvot spēcīgas iekšējas pozitīvas pārmaiņas un iespēju mainīt savu dzīvi

Jebkuras jogas skolotāju apmācības vispirms jau ir neatņemams ieguldījums sevī, savā labsajūtā un personīgajā izaugsmē. Kļūšana par skolotāju nozīmē dziļu transformāciju. Mācību laikā ir jāveic mājasdarbi, kas veicina apzinātību, neitralitāti, prāta vadīšanu, šis mācību process pats par sevi jau ir garīgs ceļš. Tikai tas, kurš pazīst sevi un ir brīvs no priekšstatiem par sevi, var palīdzēt otram viņa brīvības meklējumu un sevis pieņemšanas ceļā.

5. Iemācīties veidus, kā palīdzēt sev un citiem

Piedaloties jogas skolotāju apmācībās, tiek apgūtas daudz un dažādas metodes, kā sevi un citus stiprināt, atbalstīt, iedvesmot vai gluži otrādi – saraut kādas važas vai no kaut kā atbrīvoties. Ja pārzini ceļus, kā enerģija mūsu ķermenī plūst, zināsi, kādas kustības mainīs tava prāta stāvokli vai ķermeņa enerģiju. Apgūstot dažādas mantras un meditācijas, varēsi palīdzēt arī tiem, kuri kustībās nav tik stipri vai varēsi mainīt pati sevi tādā virzienā, kā vēlies.

Jogas dejas apmācības Latvijā

Patlaban notiek pieteikšanās Latvijā pirmajām Šakti jeb jogas dejas skolotāju apmācībām, kuras ir paredzētas sievietēm, kas vēlas piedzīvot personīgo izaugsmi un transformāciju, iegūt papildu nodarbošanos, izprast un vairot savu sievišķību, un uzzināt vairāk par seno jogas mācību. Šakti dejas skolotāju apmācības sāksies martā un notiks 8 sesijās Itālijas, Somijas un Lielbritānijas pasniedzēju vadībā. Sekmīgi nokārtojot eksāmenus, apmācību dalībnieces saņems sertifikātu ar tiesībām pasniegt Šakti dejas citās jogas vai deju studijās.

Šakti deja ir gan joga, gan deja – tas ir dziedniecisks jogas veids, kas veicina sievišķību un radošumu, stimulē pašapziņu un palīdz radīt iekšējo mieru un līdzsvaru. Tā sakņojas Jogi Badžana Kundalīni jogas sistēmā, apvienojot gan klasiskos, gan modernos Austrumu un Rietumu deju stilus. Šakti dejām un Kundalīni jogai ir kopējs mērķis – vairot apzinātību un paplašināt apziņu, atklājot un īstenojot ikdienas dzīvē savu dvēseles potenciālu.

Pēc Šakti deju nodarbībām meitenes ir pacilātas, nogurušas un laimīgas, ar sārtiem vaigiem un mirdzošām acīm. Daudzas saka, ka pieredzējušas patiesu brīvību un saskaņu ar sevi, citas – ka lieliski izvingrinājušas ķermeni, vēl citas, ka piedzīvojušas visdziļāko meditāciju savā mūžā. Katra atrod kaut ko sev. Šakti dejas un joga mūs ved pie sevis, lai mēs sajustu un saprastu savu patieso Es.

www.urbanyoga.lv

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu