Šodien laika apstākļi nebūs patīkami (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: mio-spr, CC BY-NC 2.0

Trešdien daudzviet gaidāms neliels lietus un slapjš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija

No rīta vietām pasliktināta redzamība.

Dienā pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš. Gaisa temperatūra būs no +2 līdz +6 grādiem.

Latvijas Valsts ceļi (LVC) informē, ka šorīt kopumā braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši. Atsevišķos posmos autoceļi apledo, brauktuves kaisa.

Ventspils virzienā apgrūtināta braukšana ir posmā Talsi – Usma. Snieg slapjš sniegs un uz autoceļiem veidojas apledojums.

Daugavpils virzienā apgrūtināta braukšana ir posmā Pļaviņas - Paternieki. Snieg slapjš sniegs un uz autoceļiem vietām veidojas apledojums.

Siguldas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu ir posmā Vangaži – Līgatne.

Valmieras virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu ir posmā Murjāņi – Braslas tilts.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Rīgas, Tukuma apkārtnēs un vietām Latgalē. Brauktuves slidenajos posmos apstrādā ar pret apledojuma materiāliem.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināta braukšana ir vietām Rīgas apkārtnē, kur autoceļi ir apledojuši, un daudzviet Latgalē, kur vietējie ceļi vēl ir sniegoti. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek bīstamo ceļa posmu pretslīdes apstrāde.

LVC atgādina, ka pavasarīgo laika apstākļu ietekmē ceļi pārmitrinās, būtiski samazinās ceļa segas nestspēja. Lai pasargātu ceļus no priekšlaicīgās sagraušanas uz valsts vietējās un dažiem reģionālās nozīmes autoceļiem tiek noteikti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Šobrīd ierobežojumi noteikti uz atsevišķiem autoceļiem, taču masveidā tie tiks ieviesti marta sākumā. LVC aicina autopārvadātājus rēķināties ar šiem pagaidu ierobežojumiem savas darbības plānošanā. To ievērošana svarīga arī tāpēc, ka ceļu remontus varēs veikt tikai tad, kad ceļu konstrukcija būs apžuvusi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu