Izveido īsfilmu saistībā ar traģēdiju Zolitūdē (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājnieks Edgars Trankalis izveidojis īsfilmu «Izolātors», kas veidota, iespaidojoties no traģēdijas Zolitūdē, kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki. 

«Visas tās tukšās un notēlotās līdzjūtības, tehniski uzspēlētas bēdīgās sejas un viss informācijas kopums kā tāds. Cilvēkiem, kam tiešām kāds no tuviniekiem gāja šajā notikumā bojā, nemaz nejūtas labāk par tiem tukšajiem vārdiem un nepārtraukto, manuprāt, lieko ziņu publicēšanu visos medijos. Cilvēkiem tas ir vēl grūtāk, vēl grūtāk aizmirst, zinot to, ka visiem patiesībā ir pilnīgi vienalga par to, kas notiek, un ka visi tēlo svētos un līdzjūtīgos,» pauž īsfilmas autors Edgars Trankalis.

«Līdzīgi ir visos dzīves nepatīkamajos notikumos, piemēram, kad vislabāk ir aizmirst kādu cilvēku, kurš tev nepatīk? Kā vislabāk aizmirst kādu nepatīkamu atgadījumu? Lai ātrāk pārdzīvotu un tiktu tam visam pāri ir vajadzīgs laiks un miers. Miers no tā visa, kas lika satraukties. Proti, ir vajadzīgs periods, kura laikā cilveks pats ar sevi un saviem tuvākajiem cilvēkiem tiek ar sevi galā un visu pārdzīvo. Ja nepārtraukti kāds par to negadījumu viņam atgādinās, tad noteikti labāk nepaliks, pie tam, ja vēl izliekoties, ka jūt līdzi,» pārdomās dalās Edgars.

«Filmas centrā izvirzīts kāds jaunietis, kurš jau labu laiku ārstējas psihiatriskajā slimnīcā un vēl vairāk ir sajucis prātā no tās informācijas, ko publicē medijos. Puisis, būdams garīgi slims, iztēlojies un pielīdzinājis šo traģēdiju sev, pie tam iztēlojies to, ka tas viss notiek ar viņa brāli, lai gan viņam brāļa nekad nav bijis. Respektīvi, cik tālu cilvēku var novest informācija medijos. Un vai šī informācija ir tiešām objektīva un vajadzīga.»

Filmas veidotājs ir 20 gadus jauns studens - Edgars Trankalis. Dzimis Liepājā, bet visu savu bērnību pavadījis Rucavā, kur pabeidzis arī Rucavas pamatskolu. Tālāk devies mācīties uz Liepāju, kur pabeidzis Liepājas Valsts 1. ģimnāziju un aizsācis savas gaitas video jomā, filmējot dāžādus skolas pasākumus, savus treniņus kikboksa klubā un dažādus video sava un citu cilvēku priekam. Šobrīd Edgars Rīgā studē audio vizuālo mediju mākslu. Ikdienā aktīvi darbojas ar video filmēšanu un montēšanu, un lēnām tuvojas un īsteno savus mērķus, kas saistīti tieši ar video.

Aktieri:

Gača - Oskars Millers;

Gata brālis Ričis - Gunārs Toms Narbuts;

Dakteris - Jānis Jurgelēvičs;

Riča tēvs - Armands Krauze;

Operators: Edgars Tramkalis;

Režisors: Edgars Tramkalis;

Gaismas: Edgars Tramkalis;

Montāža: Edgars Tramkalis;

Scenārijs: Edgars Tramkalis, Oskars Millers, Gunārs Toms Narbuts, Ēriks Gude.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu