Atklās Ventspils slimnīcas reorganizēto uzņemšanas nodaļu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 21.februārī svinīgi atklāta reorganizētā Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas uzņemšanas nodaļa, kas kļuvusi pacientiem draudzīgāka, portālu «Apollo» informēja SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca» valdes priekšsēdētāja Egija Širova.

Slimnīcas uzņemšanas nodaļa bija veidota pirms daudziem gadiem, kad filozofija bija pavisam savādāka. Tādēļ tika nolemts to pārveidot atbilstoši mūsdienu prasībām un pacientu interesēm, informē Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova.

Nodaļā veikts remonts, funkcionāli pārveidojot telpas, kā arī uzlabota darba organizācija. Turpmāk, ienākot nodaļā, pacientu sagaidīs māsu postenis, kurā bez medmāsām dežurēs arī klientu un pacientu reģistratore kasiere, kas būs vienlaicīgi arī informācijas sniedzēja. Viņa atnākušos pacientus reģistrēs, noteiks pieņemšanas prioritāro secību, visu tiem izskaidros – uz kuru kabinetu jādodas, kur būs jāuzgaida –, atnākušos tuviniekus informēs, kurā nodaļā ārstējas viņa radinieks, kā arī atbildēs uz jautājumiem. Nodaļā ir uzstādīts arī rindu regulators. Tādējādi medicīnas personālam būs vieglāk pārraudzīt atnākušos pacientus un sniegt operatīvu palīdzību atbilstoši steidzamības pakāpei.

Pacientiem būs ērti, ka viņi par veselības aprūpes pakalpojumu varēs norēķināties turpat māsu postenī un viņiem vairs nebūs jādodas uz slimnīcas galveno kasi otrajā korpusā.

Tāpat nodaļas jaunā koncepcija norobežos ar neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnām atvestos pacientus no tiem, kas uz traumpunktu vai dienas stacionāru atnākuši paši un kuru veselība nav tik kritiskā stāvoklī. Tas nozīmē, ka nodaļas apmeklētāji, tai skaitā savu tuvinieku apciemotāji, nekļūs par lieciniekiem satraucošiem skatiem, kad ar ātro palīdzību tiek atvests un transportēts smags pacients.

Apmeklētājiem ir svarīgi zināt, ka dienas laikā – no plkst.8 līdz plkst.18 – pacientiem uzņemšanas nodaļā ieeja būs no Vasarnīcu ielas puses, caur slimnīcas jauno korpusu. Lai pacienti neapmaldītos, izvietotas norādes un arī uz grīdas iezīmēts ceļš, kā var atrast uzņemšanas nodaļu. Savukārt no plkst.18 līdz plkst.8 būs atvērta ieeja no Inženieru ielas puses.

Reorganizētā nodaļa neilgu laiku jau ir nostrādājusi testa režīmā un apmeklētāji ir paspējuši novērtēt pozitīvās pārmaiņas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu