Tiesa lems, vai Sprūdžs tiešām apmelojis Lembergu (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šī gada 24.februārī Jūrmalas pilsētas tiesā plānots skatīt Aivara Lemberga prasību pret Edmundu Sprūdžu par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu, atvainošanos un morālās kompensācijas piedziņu, «Apollo» informēja Lembergs.

Ventspils mērs uzskata, ka bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs 2012.gada 16.oktobra televīzijas kanāla LNT raidījumā «900 sekundes» par viņu izplatījis nepatiesas, godu un cieņu aizskarošas ziņas.

Lembergs tiesā izvirzījis prasību par nepatiesiem, godu un cieņu aizskarošiem atzīt sekojošos Sprūdža izteikumus:

- «Jums ir jāsaņem taisnīgs sods - zaglim tāpat kā filmā ir jāsēž cietumā.»;

- «(..) Lemberga kungs 20 gadus faktiski, nu, spļauj sejā ikvienam Latvijas iedzīvotājam, nu, uzskatāmi demonstrējot, ka likumi nav visiem vienādi šajā valstī un dažiem viņi ir tādi, un dažiem - savādāki, tas, ka Lemberga kungs ir, nu, faktiski tāds, nu, lielākais augonis pašvaldību sistēmā Latvijā (..)»;

- »(..) izbraukuši no Latvijas, par katru no viņiem Jums ir jāuzņemas atbildība, jo Jūs esat atņēmis šiem cilvēkiem cerību, ka šajā valstī kādreiz kaut kas būs kārtībā un ka kaut kas kādreiz atrisināsies.»;

- »(..) kurš vienkārši saimnieko pa pašvaldību kā savu un savas ģimenes kabatu.»;

- «Un tieši pateicoties tai Jūsu nesodāmībai, kuru Jūs pērkat par publisku nodokļu maksātāju naudu, tajā skaitā Ventspils iedzīvotāju naudu, ir, nu, Latvijā daudzas pašvaldības ir pārvērtušās par publisko resursu izsaimniekošanas akadēmijām tā vietā, lai būtu, lai strādātu savu iedzīvotāju interesēs, savas teritorijas attīstības interesēs.».

Tāpat Lembergs vēlas, lai tiesa Sprūdžam par pienākumu uzliek 10 (desmit) dienu laikā no sprieduma likumīgā spēkā stāšanās dienas atsaukt godu un cieņu aizskarošās, nepatiesās ziņas tādā pašā veidā, kādā tās izplatītas, un atvainoties par izteiktajiem nepatiesajiem apvainojumiem.

Viņš no Sprūdža vēlas arī piedzīt arī morālo kompensāciju 14 229 eiro apmērā, kā arī visus tiesāšanās izdevumus.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu