Ina Druviete: Eksportēt ir iespējams arī intelektuālas vērtības (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Mēs esam pieraduši dzirdēt, ka Latvijas eksports ir spēcīgs ražošanas un citās tautsaimniecības nozarēs, taču tikpat veiksmīgi ir iespējams eksportēt intelektuālas vērtības – izglītību un zināšanas. To šodien, 20.februārī, sacīja izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, Rīgas Stradiņa universitātei pasniedzot Krišjāņa Valdemāra balvu eksportā «Latvji, brauciet jūriņā!». 

Rīgas Stradiņa universitāte, šogad saņemot Krišjāņa Valdemāra balvu, apliecina, ka izglītības un zināšanu eksports ne tikai uzlabo studiju procesu un vairo universitātes labo slavu, bet arī sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomikā un nes mūsu valsts vārdu pasaulē,» atzīst Ina Druviete.

«Pēdējo četru gadu laikā ārvalstu studentu skaits Rīgas Stradiņa universitātē ir vairāk nekā desmitkāršojies, un šobrīd universitāte piesaista studējošos jau no 32 pasaules valstīm. Universitātes starptautiskais prestižs, augstā studiju kvalitāte un eiropeiskās vērtības ir tā kvalitātes zīme, kuras dēļ šodien tieši Rīgas Stradiņa universitāte saņem Krišjāņa Valdemāra balvu eksportā,» ir pārliecināta ministre.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības (LTRK) kameras Krišjāņa Valdemāra balva eksportā «Latvji, brauciet jūriņā!» ik gadu tiek pasniegta labākajiem eksportētājiem, ko izraugās LTRK Eksporta padome.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu