Strīķe tiesā apstrīdējusi savu atbrīvošanu no amata (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe šodien tiesā pārsūdzējusi KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par viņas atbrīvošanu no amata.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons aģentūrai LETA apstiprināja, ka tiesā Strīķes pieteikums saņemts. Septiņu dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas tiesai jāizlemj par turpmāko virzību, proti, lietas ierosināšanu, atstāšanu bez virzības vai atteikšanos pieņemt pieteikumu.

Šādas kategorijas lietas par atjaunošanu amatā tiesā tiek izskatītas prioritārā kārtībā, paskaidroja Jaksons.

Šajā tiesā atrodas vēl viens Strīķes pieteikums. Pēc tā ir ierosināta lieta par disciplinārsoda - rājiena - atcelšanu. Lietas izskatīšanas datums pagaidām nav nozīmēts, norādīja Jaksons.

Jau ziņots, ka premjerministre Laimdota Straujuma pagājušā piektdienā paziņoja, ka rīkojums par Strīķes atbrīvošanu netiks atcelts, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti. Straujuma norāda, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, kuru dēļ Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties.

Ņemot vērā, ka starp pusēm pastāv darba tiesiskās attiecības, konflikts būtu jārisina tiesas ceļā, uzskata valdības vadītāja.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei.

Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, taču iepriekšējais premjers Valdis Dombrovskis (V) šā gada 7.janvārī šo lēmumu atcēla.

14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, un 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Otrreiz atjaunojot Stīķi amatā, Dombrovskis uzdeva nodrošināt komisijas izveidošanu KNAB priekšnieka vietnieku novērtēšanai. Lai arī Dombrovskis uzdeva komisijā iesaistīt sadarbības partnerus, tajā darbojās Streļčenoks, viņa palīdze Māra Priedīte un vietniece Ilze Jurča.

KNAB jau izsludinājis iekšējo konkursu uz vakanto KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu. Redzējums par KNAB apkarošanas jomas darba organizāciju un prioritātēm pretendentiem jāiesniedz līdz 3.martam.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu