Orientierists Raize izcīna bronzas medaļu pasaules čempionātā junioriem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas orientierists Nauris Raize ceturtdien Igaunijā notiekošajā pasaules čempionātā junioriem izcīnījis bronzas medaļu ziemas orientēšanās garajā distancē, aģentūru LETA informēja Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) Preses dienests.

Medaļa pasaules čempionātā junioriem ir pirmais šāda mēroga sasniegums Latvijas orientēšanās ar slēpēm vēsturē un tikai trešā medaļa junioru čempionātos visos orientēšanās paveidos kopā.

Distances finišā latvietis no uzvarētāja atpalika desmit sekundes, bet savu tuvāko sekotāju viņš apsteidza par deviņām sekundēm.

"Vakar apskatīju mežu, pieļāvu trīs lielas kļūdas. Šodien mežs bija ļoti slapjš, fiziski bija grūti. Distancē jutu, ka skandināvi un krievi nav tik spēcīgi. Viņi ir pieraduši pie labas kvalitātes trasēm, un tā bija mana priekšrocība. Kļūdu praktiski nebija, varbūt vienīgi beigās izvēlējos variantu, kas bija nedaudz sliktāks kā priekšā esošajiem, un finišā viņi jau bija par tālu. Par izredzēm turpmākajās distancēs skaļi negribu runāt," paudis Raize.

Pirmais starptautiskā mēroga panākums Raizem bija 2010.gadā, kad Eiropas jauniešu čempionātā tika izcīnīta bronza sprintā. Pēc tam 2012.gadā, sacenšoties ar vecākiem konkurentiem, Raize tieši garajā distancē izcēlās ar sesto vietu pasaules junioru čempionātā. Pērn, kad čempionāts notika Latvijā, veiksmīgi startēt traucēja veselības problēmas.

Citviet junioru grupā 37.vietā finišēja Atis Heinols, bet Jāņa Bauņa rezultāts nebija ieskaitīts. Sieviešu konkurencē Laurai Leibomai 36.rezultāts, bet Līgai Valdmanei trūka atzīmes kādā kontrolpunktā.

Paralēli notiekošajā Eiropas jauniešu čempionātā Uldim Upītim 19.rezultāts, Jevgēņijs Daņilovs 27.vietā, Konstantīns Bogdanovs bija 29., bet Niks Pļaviņš ieņēma 34.vietu. Sieviešu grupā vienīgā Latvijas pārstāve Vilma Alberinga ierindojās 25.vietā.

Pirms tam čempionātā vidējā distancē tikai divi latviešu jaunie sportisti ielauzās starp labākajiem 20, bet Raizem tikai 39.vieta.

Sacensības turpināsies ar sprintu sestdien, bet pēdējā sacensību dienā svētdien medaļas sadalīs stafetēs.

Ziemas orientēšanās sacensībās sportisti trasē dodas ar slēpēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu