Gulbim grūta cīņa un vērtīga uzvara (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Marseļas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 6-3, 5-7, 6-4 smagā cīņā pārspēja spāni Roverto Bautistu.

Gulbis pasaules rangā šobrīd atrodas 23.vietā, kamēr Bautista ieņem 51.pozīciju.

Pirmajos geimos tenisisti pie savas serves darbojās pārliecinoši, bet trešajā geimā Gulbis vien ilgstošā tā izskaņā spēja nosargāt savu servi. Jau nākamajā geimā latvietis izmantoja pirmo iegūto breikbumbu, bet mazliet vēlāk panāca 4-1 savā labā. Turpinājumā latvietis pārliecinoši panāca 5-2 savā labā, bet pēc veiksmīgas spāņa spēles pie savas serves devītajā geimā nodrošināja uzvaru visā setā, izmantojot otro no trim setbumbām.

Otrajā setā pirmajos trīs geimos abi sportisti atkal darbojās nekļūdīgi, bet ceturtajā geimā Gulbim ilgstošā un smagā cīņā jau nācās atspēlēt pirmās divas breikbumbas. Tas pats atkārtojās arī sestajā geimā, tomēr arī šoreiz latvietis atspēlēja divas breikbumbas un panāca rezultātu 3-3. Turpinājumā Gulbis savas sekmes pie paša serves uzlaboja, tomēr arī Bautista servēja ļoti pārliecinoši. Latvietim iespēja nodrošināt uzvaru mačā pavērās 11.geimā, kad viņš izvirzījās vadībā ar 40:15, tomēr spānis abas breikbumbas atspēlēja. Nākamajā geimā iespēja nodrošināt panākumu setā pavērās jau Bautistam, kurš spēja izmantot otro no divām breikbumbām un uzvarēja setā ar 7-5.

Izšķirošā seta pirmajos četros geimos neviens no tenisistiem nedeva pretiniekam nekādas cerības uz breiku, bet piektajā geimā Gulbis nespēja izmantot nevienu no izcīnītajām četrām breikbumbām. Pēc tam septītajā geimā latvietis atstāja neizmantotu vēl vienu breikbumbu, tomēr devītajā geimā savu panāca, izvirzoties vadībā ar 40:15 un ar pirmo mēģinājumu panākot 5-4 savā labā. Nākamajā geimā Gulbis iekrāja divas mačbumbas un izmantoja jau pirmo no tām.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis ieguvis 45 ATP ranga punktus.

Pirmā kārta Gulbim, kurš Marseļas turnīrā izlikts ar trešo numuru, bija brīva.

Savukārt Bautistam pirmajā kārtā trešdien vajadzēja spēkoties ar vācieti Dastinu Braunu, kuru viņš pieveica ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-3.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš tikās divas reizes - pēdējo reizi tas notika pērnā gada rudenī, kad Gulbis Sanktpēterburgas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra vienspēļu sacensību ceturtdaļfināla mačā bija pārāks ar rezultātu 6-1, 6-2. Kā zināms, vēlāk latvietis kļuva par šī turnīra uzvarētāju. Pirmo reizi viņu ceļi krustojās 2012.gadā Francijas pilsētā Orleānā notiekošā «Challenger» sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kad Gulbis izstājās pēc zaudēta pirmā seta ar rezultātu 6-7 (7:9).

Ceturtdaļfinālā Gulbis tiksies ar francūzi Nikolā Maī, kurš pasaules rangā ieņem 41.pozīciju un sacensībās izlikts ar astoto numuru.

Latvietis šajā turnīrā startē trešo reizi. Pērn viņš izstājās otrajā kārtā.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu