Merila Strīpa spēlēs filmā par sufražistēm (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējā «Oskara» balvas laureāte Merila Strīpa spēlēs Holivudas filmā par sufražistēm ar nosaukumu «Suffragette», vēsta kino vietne «TheWrap.com».

Strīpa atveidos sieviešu tiesību aktīvisti Emelīnu Pankhērstu. Režisores Sāras Gavronas drāmas uzņemšana sāksies nākamnedēļ, atklāja projektam pietuvināts informācijas avots.

Scenārija autore ir Abija Morgana. Viņa darbojās kinolentē «The Iron Lady» («Dzelzs lēdija»), kurā Strīpa tēloja bijušo britu premjerministri Mārgaretu Tečeri. Viņa par tēlojumu saņēma «Oskaru».

Strīpas loma ir neliela, taču filmai ļoti nozīmīga, jo viņa politiskā pasākumā sniedz spēcīgu runu par sieviešu tiesībām. 1999.gadā žurnāls «Time» iekļāva Panhērstu 20.gadsimta svarīgāko cilvēku simtniekā.

Viņa dibināja Sieviešu sociālo un politisko apvienību. Protestu dēļ viņa uz laiku nokļuva cietumā. Strīpa pašlaik pretendē uz ASV Kinoakadēmijas balvu par lomu ģimenes drāmā «August: Osage County» («Augusts: Osedžas zeme»).

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu