Tomičs kļuvis par ULEB Eirolīgas kārtas vērtīgāko basketbolistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā otrā posma - «Top 16» sacensību - septītās spēļu kārtas vērtīgāko basketbolistu nosaukts Spānijas kluba «Barcelona» horvātu centrs Ante Tomičs.

Aizvadītajā kārtā «Barcelona» ceturtdien ar 88:60 izbraukumā uzvarēja citu Spānijas komandu Vitorijas «Laboral Kutxa», bet Tomičs izcēlās ar 24 punktiem, kas ir viņa karjeras rekords. Tāpat viņa kontā deviņas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles, kas deva 36 efektivitātes koeficienta punktus.

Otrā posma pirmajā aplī «Barcelona» komanda uzvarēja visās septiņās spēlēs.

Pie trešā «triple-double» turnīra vēsturē piektdien gandrīz tika Krievijas vienības Maskavas CSKA uzbrucējs Viktors Hrjapa, tomēr tā vietā viņam nācās samierināties ar otro vietu kārtas vērtīgāko spēlētāju sarakstā. CSKA komanda ar 100:65 savā laukumā sagrāva Izraēlas klubu Telavivas «Maccabi Electra», bet Hrjapa iekrāja desmit punktus, desmit bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles, kas viņam deva 32 efektivitātes koeficienta punktus.

Pa 29 efektivitātes koeficienta punktiem iekrāja Itālijas komandas Milānas «EA7 Emporio Armani» amerikāņu aizsargs Kīts Lengfords un franču uzbrucējs Žofrijs Loverņē no savainotā latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētās Serbijas čempionvienības Belgradas «Partizan».

F apakšgrupas pirmajā aplī «Partizan» komanda, kā arī cita savainotā latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Kauņas «Žalgiris» iekrāja tikai pa vienai uzvarai.

Kārtas labāko spēlētāju piecinieku ar 28 efektivitātes koeficienta punktiem noslēdz Serhio Ļuļs no Spānijas kluba Madrides «Real».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu