Gulbis Marseļā sasniedz finālu (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Marseļas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra pusfināla mačā sestdien ar rezultātu 6-3, 6-2 uzvarēja mājinieku Rišāru Gaskē.

Latvietis līdz ar to iekļuvis piektajā ATP raudzes vienspēļu turnīra finālā savā karjerā. Iepriekšējās četrās finālspēlēs latvietis allaž uzvarējis.

Gulbis pasaules rangā šobrīd atrodas 23.vietā un turnīrā izlikts ar trešo numuru, kamēr Gaskē tajā ieņem augsto devīto vietu un sacensībās bija izlikts ar pirmo numuru.

Latvietim pirmā seta lūzumu izdevās panākt jau otrajā geimā, kad viņš tā izskaņā ar otro mēģinājumu lauza sāncenša servi, bet vēlāk ļoti pārliecinoši panāca 3-0 savā labā. Turpinājumā abi tenisisti pie savas serves bija nekļūdīgi, lai arī kortā valdīja sīva spēkošanās par katru punktu. Noslēdzošajā - devītajā - geimā Gulbis uzvarēja visās četrās izspēlēs un nodrošināja panākumu sētā.

Pretinieka servi vēl vienu reizi Gulbis lauza otrā seta pirmajā geimā, izmantojot vienīgo iegūto breikbumbu, bet pēc pārliecinoša snieguma pie savas serves latvietis piektajā geimā panāca trešo breiku mačā, arī šoreiz izmantojot vienīgo iekrāto breikbumbu. Nākamajā geimā Gulbis uzvarēja visās izspēlēs un panāca 5-1 savā labā, bet septītajā geimā ar to pašu atbildēja arī Gaskē. Noslēdzošajā geimā Gulbis ātri panāca 40:0 savā labā un jau ar pirmo mēģinājumu nodrošināja uzvaru un vietu finālā.

Pirmā kārta Gulbim bija brīva, bet otrajā viņš ar 6-3, 5-7, 6-4 ceturtdien smagā cīņā pārspēja spāni Roverto Bautistu, kurš ATP rangā ieņem 51.pozīciju. Savukārt ceturtdaļfinālā latvietis ar 6-3, 7-6 (7:1) uzvarēja francūzi Nikolā Maī, kurš šobrīd ir 41.labākais tenisists pasaulē.

Par fināla sasniegšanu Gulbis ieguvis 150 ATP ranga punktus.

Otrajā pusfinālā sestdien tiksies mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga un Jans-Lenards Strufs no Vācijas.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu