Noskaidroti «Eirovīzijas» uzvarētāji, kas pārstāvēs Latviju Dānijā! (797)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Vakar, 22.februārī Ventspilī, teātra namā «Jūras vārti» uz skatuves kāpa divpadsmit finālisti, kas cīnījās par ceļazīmi uz «Eirovīzijas» dziesmu konkursa finālu Kopenhāgenā, Dānijā. Superfinālā iekļuva Dons, Samanta Tīna un «Aarzemnieki».  Lielākā daļa auditorijas «Apollo» lapā «draugiem.lv» portālā bija pārliecināta, ka uzvarēs Dons, tomēr uzvaru ieguva grupa «Aarzemnieki».

Dānijas galvaspilsētā uzstāsies «Cake To Bake», dziesmas izpildītājs grupa «Aarzemnieki», mūzikas autors Guntis Veilands, teksta autors Guntis Veilands. 

Jau tradicionāli konkursā vispirms startēja visi divpadsmit finālisti, pēc kuru uzstāšanās ar skatītāju balsojuma un žūrijas lēmuma palīdzību cīņai superfinālā izvirzīja trīs dziesmas un to izpildītājus: «Pēdējā vēstule» (Dons), «Stay» (Samanta Tīna), «Cake To Bake» (grupa «Aarzemnieki»). Visi trīs superfinālisti uzstājās vēlreiz, un par viņiem atkal lēma žūrija un skatītāji.

Pirmo reizi skatītāji par dziesmām varēja balsot ne tikai zvanot vai sūtot īsziņas no telefona, bet arī internetā www.eirovizija.lv. Lēmumu par dziesmām tāpat kā līdz šim veidoja 50 procentu žūrijas viedoklis un otri 50 procenti piederēja skatītājiem.

Žūrijas sastāvā šovakar bija Kristaps Krievkalns – mūziķis, komponists un aranžētājs,  Sandris Vanzovičs – mūzikas žurnālists no «Neatkarīgās Rīta avīzes», Aija Strazdiņa – mūzikas video klipu režisore un televīzijas producente, Ģirts Lūsis – mūziķis, komponists, koncertu producents un grupu «Labvēlīgais tips» un «Bonaparti.lv» menedžeris, Uldis Cīrulis jeb DJ Monsta – «Rīga Radio» FM 94,5 dīdžejs, Ieva Rozentāle – Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja, Agnese Cimuška – Latvijas Mūzikas industrijas attīstības fonda/Latvijas Mūzikas eksporta izpilddirektore, Andres Kõpper – dziedātājs, grupas «Tenfold Rabbit» solists (Igaunija), Rihards Zaļupe – komponists, spilgtākais marimbas un sitaminstrumentu virtuozs Latvijā.   

Nacionālās atlases finālā šogad piedalījās Ralfs Eilands & Valters Pūce, Markus Riva, Katrīna Bindere, Dons, Samanta Tīna, Niko, «MyRadiantU», Olga un Līgo, Aminata Savadogo, «Aarzemnieki», «Eirošmits», Katrine Lukins.

Balvas saviem favorītiem pasniedza arī «Dziesma 2014» sadarbības partneri. Ilggadējais sadarbības partneris Ventspils pilsēta savu specbalvu pasniedza Katrīnai Binderei, par draudzīgāko dziesmu Draugiem.lv portāla balva Donam, «Neatkarīgās Rīta avīzes» lasītāju simpātiju balva arī tika Donam, «Rīga Radio» klausītāju simpātiju balvu pasniedza grupai «MyRadiantU». Jaundibinātais Eirovīzijas fanu klubs par savu simpātiju izvēlējās Olgu un Līgo.

«Eirovīzijas dziesmu konkurss 2014» šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli 

6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā. Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59.reizi, piedalīsies 37 valstis.

Skatītāju viedoklis sociālajos tīklos:

Komentāri (797)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu