Bjerndālens pēc sezonas gatavojas beigt karjeru (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Leģendārais norvēģu biatlonists Ūle Einārs Bjerndālens gatavojas likt punktu karjerai pēc šīs sezonas atlikušajiem trīs Pasaules kausa posmiem, vēsta «Yahoo Sports». 

Kā zināms, Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs Bjerndālens izcīnīja divas zelta medaļas, tādējādi kļūstot par nopelnām bagātāko sportistu ziemas Olimpiādes vēsturē. Viņa kontā ir 13 olimpiskās medaļas - astoņas zelta, četras sudraba un viena bronzas, kas ir par vienu vairāk nekā bijušajam distanču slēpotājam Bjērnam Delī no Norvēģijas.

«Līdz sezonas beigām vēl atlikuši trīs Pasaules kausa posmi. Pēcāk sezona būs beigusies, un es likšu punktu savai sportista karjerai,» atzinis Bjerndālens.

Tāpat pagaidām atlēts vēl nav izteicies, ko plāno darīt nākotnē.

Soči 40 gadus vecajam Bjerndālenam bija sestās Ziemas olimpiskās spēles viņa karjerā. Šāds panākums izdevies vien vēl trim biatlonistiem - latvietim Ilmāram Bricim, anglim Maiklam Diksonam un krievam Sergejam Čepikovam.

Jau vēstīts, Bjerndālens ilgāku laiku pirms Soču Olimpiādes medijiem atzina, ka pēc prestižā sporta notikuma beigs karjeru. Kopumā norvēģis karjeras laikā 19 reizes kļuvis par pasaules čempionu, kā arī sešas reizes triumfējis Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu