Latvijā atgriežas gājputni, ziemotāji vēl nav devušies prom (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

2014. gada februāris bijis neparasti silts, tādēļ šogad esam liecinieki reti novērojamai parādībai - Latvijā atgriežas gājputni laikā, kad ziemotāji mūsu zemi vēl nav pametuši. Dabas muzeja fotokonkursa «Mans putns 2014» organizatori atzīst, ka tādi apstākļi ir īpaši un ļoti interesanti, lai tos mēģinātu iemūžināt foto kadros, saka Elīna Pekšēna, Latvijas Dabas muzeja Komunikācijas nodaļas speciāliste.

Iedzīvotāji jau pamanījuši un ornitologi apstiprina, ka no ziemošanas vietām citviet Eiropā atlidojuši lauku cīruļi, dažādu sugu zosis, lauku baloži, ķīvītes un ziemeļu gulbji, turklāt vēl aizvien pie mums novērojami putni ziemotāji, piemēram, pelēkie strazdi, dažādu sugu pīles un zīdastes.

Fotokonkursam «Mans putns 2014» darbi jāiesniedz Dabas muzejā līdz šā gada 7.martam vai jānosūta uz Latvijas Dabas muzeju K. Barona 4, Rīga, LV-1050 (pasta zīmogs 7.marts). Ar fotokonkursa «Mans putns 2014» nolikumu aicinām iepazīties muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv. Vairāk informācijas pa tālr.: 67356041; e-pasts: dmitrijs.boiko@dabasmuzejs.gov.lv.

Atgādinām, ka putnus fotografēt nevajadzētu mazuļu perēšanas laikā!

Konkursu atbalsta un balvas sarūpējuši muzeja ilggadējie partneri: TALLINK, Latvijas valsts meži, Dabas aizsardzības pārvalde, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, apgāds «Jumava» un žurnāls «Vides Vēstis».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu