Skotijā no verdzības atbrīvota 14 gadus veca meitene no Latvijas (82)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: open-arms, CC BY-NC-ND 2.0

Eiropola organizētās izmeklēšanas ietvaros drošības dienesti Skotijā no verdzības atbrīvojuši kādu 14 gadus vecu meiteni no Latvijas, kas tika izmantota ziedojumu vākšanas nolūkos, ziņo laikraksts «Herald Scotland».

Eiropols sadarbībā ar Skotijas policiju īstenojis plaša mēroga operāciju, kas bija vērsta pret cilvēktirdzniecību. Tās ietvaros no piespiedu verdzības atbrīvota kāda 14 gadus veca meitene no Latvijas. Viņas uzdevums bijis apstaigāt mājas un vākt ziedojumus. Policijai viņu izdevās atbrīvot pēc tam, kad vairāki iedzīvotāji bija ziņojuši par meitenes savādo uzvedību.

Par nepilngadīgās meitenes paverdzināšanu tika aizturētas divas personas, pret kurām ierosināta krimināllieta par cilvēktirdzniecību. Meitene ar atbildīgo Latvijas iestāžu starpniecību jau nogādāta atpakaļ Latvijā.

Apsūdzības izvirzītas vēl diviem citiem vīriešiem, kas bija paverdzinājuši kādu 37 gadus vecu sievieti no Latvijas, kurai bija izdevies aizbēgt no kādas mājas Glāzgovā. Sieviete bija ieradusies Skotijā, kur viņai tika solīta apmaksāta darba vieta, taču pēc ierašanās Skotijas Prestvigas lidostā viņas sagaidītāji atņēmuši viņai pasi un piespieduši viņu tīrīt māju.

Operācijas laikā kopumā tika atbrīvot 40 cilvēktirdzniecības upuri. 2013.gadā Lielbritānijā tikuši reģistrēti 99 paverdzināšanas gadījumi, kas ir par 3 gadījumiem vairāk nekā 2012.gadā.

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu