Lietuvietis ar sīknaudu mēģina atpirkties no Latvijas policistiem (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: iandavid, CC BY-NC-SA 2.0

Pirmdien Tukuma novada Slampes pagastā Patruļpolicijas nodaļas darbinieki par kukuļdošanu aizturējuši Lietuvas pilsoni, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldē (ZRP).

1964.gadā dzimušais vīrietis, vadot transportlīdzekli, pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, viņš policistiem mēģināja iedot 13 eiro un 20 centus.

Par kukuļdošanu uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas «Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu, ja piedāvājums pieņemts, personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Zemgales reģionā šajā gadā aizturēti jau 11 autovadītāji par kukuļdošanu.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu