Aberdīnā atklāta raudoša Kurta Kobeina statuja (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dogfaceboy, CC BY-NC-ND 2.0

Aberdīnā, Vašingtonas štatā, atklāta rokgrupas «Nirvana» līdera Kurta Kobeina statuja, kurā viņš attēlots raudam. Pilsētā 20.februārī tika svinēta Kurta Kobeina diena, kas sakrīt ar viņa 47.dzimšanas dienu. Statuja atrodas mūziķa dzimtās pilsētas Aberdīnas Vēstures muzeja teritorijā.

Turpmāk Aberdīnā katru gadu tiks svinēta Kobeina diena. «Aberdīnas iedzīvotāji lepojas ar lomu, ko mūsu kopiena ieņēmusi Kurta Kobeina dzīvē, kā arī ar Kobeina un viņa māksliniecisko sasniegumu nesto atpazīstamību,» pirms pasākuma sacīja dome.

Aberdīnas kaimiņu pilsēta Hokvīama nesen paziņoja, ka no šī gada 10.aprīlī svinēšot grupas «Nirvana» dienu. Lai arī Kobeins dzimis un audzis Aberdīnā, viņš neilgu laiku dzīvojis arī sešus kilometrus attālajā Hokvīamā. Hokvīamā mitinājies arī «Nirvana» basģitārists Krists Novoseliks.

10.aprīlī leģendāro grupu «Nirvana» uzņems Rokenrola slavas zālē. Šogad tās mūziķu pulkam pievienosies arī rokgrupa «Kiss», mūziķis Pīters Geibriels, dziedātājs Kets Stīvenss un duets «Hall and Oates».

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu