Vešņakovs: Vīķei-Freibergai pirms uzstāšanās vajadzētu veikt dopinga pārbaudi (242)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas vēstnieks Latvijā, komentējot Vairas Vīķes-Freibergas teikto Ukrainas sakarā, izteicis nožēlu, ka «politiķiem, tajā skaitā arī bijušajiem, pirms uzstāšanās «nav jāveic līdzīgas dopinga kontroles kā sportistiem».

Krievijas vēstniecības Latvijā «Facebook» profilā ievietots Aleksandra Vešņakova viedoklis ar nosaukumu «V.Vīķes-Freibergas olimpiskais nemiers». «Bijusī Latvijas prezidente nez no kurienes uzzināja un paziņoja raidījuma «Nekā Personīga» ēterā, ka Krievija pagaidām nav spējīga nosūtīt karaspēku uz Ukrainu Soču olimpisko spēļu dēļ,» raksta Vešņakovs un izsaka nožēlu, ka politiķiem, tajā skaitā bijušajiem, līdzīgi ka sportistiem pirms uzstāšanās nav jāveic dopinga tests.

vēstīja

«Notiek, kā angļi saka, zobenu žvadzināšana un draudi, ka šīs Ukrainas daļas tad atdalīsies un, ja viņas mēģinās ar varu paturēt Ukrainas teritorijā, tad, protams, nāks viņus glābt un būs pilnīgais atkārtojums no Dienvidosetijas un Abhāzijas varianta Gruzijā,» viņa pauda.

«Tas scenārijs veidojās precīzi tādā veidā, kā es to būtu paredzējusi, ja viņš būtu Krievijas plānots. Un mēs esam nonākuši jau līdz tai fāzei, par kuru es ļoti baidījos un viņa tagad ir pienākusi, kurā nu jau tiek, kā varētu teikt, par buntavniekiem padarīti tie austrumu un dienvidu reģioni, kas ir vairāk krievvalodīgo apdzīvoti, kur Janukovičam ir savs atbalsts,» izteicās Vīķe-Freiberga.

Vīķe-Freiberga pieļāva, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins gaida Soču olimpiādes beigas, lai Ukrainā ievestu armiju, to pamatojot ar Krievijas pilsoņu drošības apdraudējumu.

Komentāri (242)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu