Foto: Seriāls «Ugunsgrēks» atzīmē piecu gadu jubileju (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

15.martā TV3 iemīļotais latviešu seriāls «Ugunsgrēks» atzīmēs piecu gadu jubileju, kurš šo gadu laikā ir saglabājis nemainīgas pozīcijas kā skatītākais Latvijas seriāls. Kopumā TV3 ekrānos ir nonākušas 734 sērijas. Noskaidrojiet, kurš no aktieriem ir kopā ar seriālu kopš tā pirmsākumiem, kurš ir tajā visilgāk filmējies un saņēmis visvairāk komplimentu no faniem, kā arī uzziniet vēl citus interesantus faktus. 

Kā tas viss aizsākās

TV3 seriāla «Ugunsgrēks» notikumu darbība aizsākās pirms pieciem gadiem kādā mazā piejūras pilsētiņā, kurā atrodas Pētersonu dzimtai piederoša viesnīca. Šķiet, mierīgākas vietas par šo nemēdz būt. Taču tā bija tikai ārpuse, jo, ieskatoties dziļāk, atklājas intrigas un kaislības, kādas pat sapņos nerādās. Satikšanās un šķiršanās, mīlestība un nodevība, sapņi un zaudētas ilūzijas. Šo gadu laikā ir piedzīvots tik daudz, sākot ar viesnīcas nodegšanu pirmsākumos, Martas kāzām un nāvi, viņas meitas Ieviņas nerunāšanu gada garumā pēc zaudējuma, Leona redzes zaudēšanu un daudz, daudz citu kaislību. Pavisam nesen tika piedzīvota Leona un Elizabetes kāzu ceremonija, kuru izjauca Ieviņas atgriešanās seriālā. Notikumi ir uzņēmuši apgriezienus, tie norisinās ne tikai Pētersonu viesnīcā, bet arī «Mare SPA». Pašlaik ikviens var sekot kaislībām ne tikai Pētersonu saimē, bet arī Āboltiņu ģimenē.

Populārākā sērija

Gaidot «Ugunsgrēks» piecu gadu jubileju, apkopoti dažādi interesanti fakti par seriālu. Šo piecu gadu laikā seriālā «Ugunsgrēks» ir filmējušies 153 aktieri, no tiem 82 vīrieši un 71 sieviete. Pie seriāla tapšanas aizkdrā strādā komanda 45 cilvēku sastāvā, tās sastāvā ir režisore, producente, scenārija autori, operatori, mūzikas autori un citi.

Aplūkojot TNS Latvia programmu topu šo gadu laikā, redzams, ka «Ugunsgrēks» ir bijis populārākais seriāls, ieinteresējot 1 792 000 Latvijas iedzīvotāju. Lielāko auditoriju un par skatītāko sēriju kļuvusi 2010.gada 22.februāra sērija, kurā Vadims, izliekoties par Gunāru, apzaga Jagudina mašīnu. Jagudins, protams, zādzībā apvainoja Gunāru, netīšām nogrūž viņu pa trepēm, kamēr Vadims slēpās Leona istabā. Savukārt tajā brīdī Serafima atradās Leona istabā, un, noturējusi Vadimu par Leonu, izstāstīja viņam par Fēliksu. Šīs sērijas vidējais skatītāju skaits sasniedza 325 000.

Autogrāfs pie Dievmātes katedrāles

Vienā sērijā aktieri izrunā ap 4000 vārdu. Starp visiem aktieriem rekordu ir uzstādījis aktieris Ģirts Ķesteris, jo tieši viņš ir kopā ar seriālu no pirmsākumiem un ir filmējies lielākajā skaitā epizožu. Ģ.Ķesterim ir uzticēts neparasts uzdevums, viņš atveido divas lomas vienlaikus – gan siržu lauzēju Leonu, gan viņa dvīņubrāli Fēliksu, kas ieradies no Murmanskas. Aptaujājot visus aktierus, secināts, ka Ģ.Ķesteris ir aktieris, kurš visvairāk ticis aplaimots ar skatītāju komplimentiem. Viņam seko Zentiņas lomas atveidotāja Regīna Devīte un Helēnas atveidotāja Zane Daudziņa. Savukārt ne vienu vien varētu pārsteigt fakts, ka Vadima atveidotājam aktierim Jakovam Rafalsonam jautāts autogrāfs pie slavenās Parīzes Dievmātes katedrāles Francijā.

«TVPlay» gaidāma īsfilma

Lielākais video portāls «TVPlay» par godu «Ugunsgrēka» piecu gadu jubilejai veido unikālu filmu jeb retrospekciju par visām seriāla sezonām. Aizkustinošāko, spraigāko un šokējošāko notikumu apkopojums, kas veidots ekskluzīvi «TVPlay» lietotājiem, būs ieraugāms jau 10.martā. Lai gaidīšanas laiks ātrāk īsinātos, vietā atgādināt, ka ikviens interneta lietotājs var sev ērtā laikā un vietā «TVPlay» izbaudīt jebkuru no «Ugunsgrēka» piedāvātajām 11 sezonu sērijām. «TVPlay» apmeklētāji aizvadītajā gadā jo īpaši bija iecienījuši seriāla «Ugunsgrēks» 9.sezonu. Pēc «Google Analytics» datiem, 2013.gadā interneta lietotāju vidū skatītāko pārraižu topa virsotnē atradās seriāls «Ugunsgrēks». Savukārt par skatītāko video aizvien noturīgi ir Leona un Elizabetes kāzu ceremonija jeb 9.sezonas noslēgums.

Aktieru ģimenes palikušas kuplākas

Ir vēl kāds neparasts statistikas skaitlis, kas atklājies – šo gadu laikā «Ugunsgrēka» aktieri ir parūpējušies par demogrāfisko pieaugumu Latvijā. Seriāla filmēšanas laikā Latvija kļuvusi par septiņu aktieru bērniem bagātāka, to vidū ir arī aktieris Uldis Dumpis, kurš sagaidījis savu pirmo mazmazbērnu.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu