Šics iesniedzis pieteikumu dalībai «Reģionu aliansē» (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks Mārtiņš Šics iesniedzis pieteikumu par iestāšanos partijā «Reģionu alianse», aģentūrai LETA apstiprināja pats Šics.

Viņš sacīja, ka laikā no viņa pagaidu atstādināšanas līdz atjaunošanai NMPD direktora vietnieka amatā viņš rūpīgi pētījis politiskos spēkus un secinājis, ka «Reģionālā alianse» ir viens no spēcīgākajiem, tāpēc nolēmis tajā iestāties.

Viņš arī norādīja, ka no «Reģionu alianses» pārstāvjiem esot izskanējis piedāvājums viņam kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Šics kādreiz darbojās partijā «Pilsoniskā savienība», bet kopš izstāšanās no tās 2011.gada jūlijā citās partijās nav bijis.

Kā ziņots, NMPD pērn 25.novembrī sāka dienesta pārbaudi, jo 22.novembrī no dienesta darbinieka e-pasta trešajām pusēm tika nosūtītas vēl neprecizētas ziņas par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem, kā arī dzīvu cilvēku dati, tostarp diagnozes, un šos datus aizsargā likums. Uz izmeklēšanas laiku no amata tika atstādināts Šics.

NMPD ir noslēdzis dienesta pārbaudi, tomēr gala atzinumu sagatavos pēc tam, kad ar secināto būs iepazinies un papildu paskaidrojumus vai iebildumus sniedzis Šics. Viņš ir iepazinies ar atzinumu, tomēr komentārus vēl nav sniedzis. Tas viņam jāizdara šīs nedēļas laikā.

Lai gan dienesta pārbaudes gala atzinums vēl top, Šics ir atjaunots amatā, jo Darba likums nosaka, ka darbinieku ir aizliegts atstādināt ilgāk par trim mēnešiem, izņemot, ja normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos to pieprasa attiecīgi pilnvarota valsts institūcija.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu