Rēzeknes uzņēmēja slepkavība: izskan jaunas versijas par notikušo (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Little Zey, CC licence

Rēzeknes uzņēmēja un SIA «Andris auto» līdzīpašnieka 1965.gadā dzimušā Andra Lucatnieka slepkavības brīdī pie mājas uzstādītās videonovērošanas kameras neesot darbojušās, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmēja sieva Lilita.

«Uzstādītā signalizācija un videonovērošana vairāk bijusi domāta mājas uzraudzīšanai mūsu prombūtnes laikā. Savukārt, kad mēs bijām mājās, tās tika atslēgtas, jo mājās jutāmies droši. Līdz ar to slepkavam iekļūt mājā nepamanītam nav bijis grūti,» skaidroja uzņēmēja sieva.

Lai arī traģiskajā brīdī uzņēmēja sieva bijusi mājās, pašu slepkavības brīdi viņa nav redzējusi, jo atradusies citā telpā. Lucatnieka dzīvesbiedrei par notikušo nav citu versiju kā vien jau oficiāli izskanējušās - vīra profesionālā darbība un personīgie iemesli.

Laikraksts «Vesti Segodnja» šodien, atsaucoties uz kādu anonīmu informācijas avotu, raksta, ka slepkavības dienā ap plkst.16 Lucatnieka firmā esot ieradusies kādas augstas Rēzeknes amatpersonas sieva, ar kuru uzņēmējam izcēlies konflikts, kas vēlāk pāraudzis nelielā kautiņā. Tālākie notikumi izvērtušies jau uzņēmēja mājā, kur ap plkst.18 ieradusies šī pati kundze ar kādu vīrieti. Mājās tobrīd atradies uzņēmējs un viņa sieva.

Kā stāstījis anonīmais informācijas avots, aptuveni pēc pusotras stundas viešņas līdzbraucējs uzvilcis masku un sācis demolēt māju, dauzīt stiklus. Iedarbojusies signalizācija, kurai neviens uzmanību nav pievērsis. Sieviete piezvanījusi pa telefonu, devusi zīmi ar roku un atskanējuši šāvieni.

Viešņa pati izsaukusi mediķus, notikuma vietā ieradies Rēzeknes slimnīcas veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks. Aģentūrai LETA Korsaks paskaidroja, ka notikuma vietā viņš ieradās pēc sašautā uzņēmēja sievas telefoniska lūguma, neilgi pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības un policijas darbinieku ierašanās.

Sieviete, pēc anonīmās personas sniegtās informācijas, savu advokātu klātbūtnē Rīgā jau esot sniegusi liecības.

Kā norādījis anonīmais informators, Lucatnieka slepkavības iemesli varot būt vairāki. Viņam esot māja Jupatovkā, kur pašlaik turpinās olimpiskā centra būvniecība. Zemi zem šī centra uzpērk minētā sieviete, un, iespējams, viņi nav spējuši vienoties par cenu. «Visi saprot, ka galarezultātā zemi izpirks pašvaldība. No Lucatnieka viņa vēlējusies to nopirkt lētāk, lai vēlāk domei pārdotu dārgāk,» raksta laikraksts.

Kā vēl vienu slepkavības iemeslu informators minējis to, ka Lucatniekam ar šo sievieti bijušas attiecības, trešais slepkavības motīvs - sieviete nesen alkohola reibumā sasitusi jaunu automašīnu, negadījums nekur oficiāli nav noformēts, bet Lucatnieks auto savedis kārtībā. Iespējams, sieviete baidījās no baumām.

Kā vēl viens iemesls, ko min anonīmais informācijas avots, - Lucatniekam piederot zeme stratēģiski nozīmīgās vietās, piemēram, vietā, kur notiek pilsētas industriālā parka būvniecība, un viņš varēja pretendēt uz Eiropas fondu finansējumu.

Policijā aģentūrai LETA plašāku informāciju par minētā nozieguma izmeklēšanas gaitu joprojām nesniedz.

Anonīmais informācijas avots laikrakstam pieļauj iespēju -, ja šo lietu izmeklēšanai nepaņems Rīga, uz vietas tā varētu noklust.

Jau ziņots, ka 31.janvāra vakarā pēc plkst.19 Rēzeknē, savā privātmājā, Lucatnieks tika nogalināts ar šāvieniem krūtīs un augšstilbos.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, noziegums pastrādāts, izmantojot apgrieztu medību bisi, šauts caur logu. Negadījuma brīdī mājās atradusies arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā bija izbraukusi.

Policija informāciju par negadījumu saņēmusi no ārstniecības iestādes. Kad policijas darbinieki ieradušies notikuma vietā, cietušais bijis jau miris.

Saistībā ar Lucatnieka slepkavību policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību). Policija pārbauda aizdomās turamo personu loku, kriminālprocesā nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Par šāda veida noziegumu vainīgajām personām paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Lucatnieks savulaik bija ievēlēts Rēzeknes pilsētas domē, kur vadīja Ekonomikas attīstības un iedzīvotāju nodarbinātības komisiju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu