Austrālijā nozagta desmit metrus augsta mango statuja (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Austrāliešu zagļi ar ceļamkrāna palīdzību nakts aizsegā nozaguši desmit metrus augstu un septiņas tonnas smagu mango statuju, pirmdien pavēstīja vietējā policija.

«Lielais mango» uzsliets Bouenā, Kvīnslendā. Tā ir viena no 150 «lielajām lietām», kas visā Austrālijā uzstādītas tūristu pievilināšanai.

Augļa statuja tika atklāta 2002.gadā.

«Šķiet, ka tas noticis agrā rīta stundā. Izmantojot smago tehniku, nozagts mango,» sacīja Bouenas tūrisma aģentūras priekšsēdētājs Pols Maklolins.

Pirmoreiz uzzinot par mango nolaupīšanu, viņš esot domājis, ka tas ir joks. «Bet tad es izgāju ārā un pārliecinājos, ka mango patiešām ir pazudis,» viņš teica.

Maklolins apliecināja, ka zādzību iemūžinājušas novērošanas kameras. Viņš domā, ka statuja noteikti tikšot atrasta.

«Galu galā tas ir milzīgs mango. Esmu pārliecināts, ka kāds to ieraudzīs,» viņš sacīja laikrakstam «Brisbane Times». «Nav šaubu, ka tas atradīsies.»

Visā Austrālijā izstādītas vairākas liela izmēra augļu statujas. To skaitā ir lielais banāns, ananass, zemene, kā arī vairāki āboli un apelsīni. Izstādītas arī vairākas lielās zivis, pingvīns, ķengurs, koala un pat vīna muca.

Bouena ir lielākā mango audzētāja Austrālijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu