«Valmiera» BBL izslēgšanas spēles sāk ar pārliecinošu uzvaru (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Priedītis, bkvalmiera.lv

Aizvadītās sezonas trešā spēcīgākā Latvijas komanda «Valmiera» Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfinālu pirmdien sākusi ar pārliecinošu uzvaru, savā laukumā ar 89:70 (22:21, 20:20, 22:16, 25:13) pārspējot Lietuvas komandu Ķēdaiņu «Ņevežis». 

Maču labāk sāka mājinieki, pirmās ceturtdaļas izskaņā panākot astoņu punktu pārsvaru (20:12). Tomēr «Ņevežis» prata starpību sadeldēt, bet līdz puslaika pārtraukumam starp abām vienībām ritēja līdzvērtīgs duelis, pirmajam puslaikam noslēdzoties vien ar viena punkta pārsvaru par labu «Valmierai» (42:41).

Trešajā ceturtdaļā valmieriešiem izdevās panākt jau 11 punktu atstatumu (60:49), taču viesi atkal pietuvojās (64:59). Lūzuma punkts pienāca noslēdzošajā ceturksnī, kad «Valmiera» dažu minūšu laikā no 64:59 panāca 83:66, nodrošinot panākumu spēlē.

«Valmieras» rindās šajā cīņā ar 20 punktiem izcēlās Ernests Kalve, bet par četriem mazāk iemeta Kristaps Dārgais, kuram arī desmit atlēkušās bumbas. Tikmēr «Ņevežis» sastāvā Gintars Leonavičs guva 18 punktus.

Abu komandu atbildes spēle ceturtdien risināsies Ķēdaiņos.

Visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Latviju izslēgšanas mačos pārstāv visi pieci klubi - «Liepāja»/«Triobet» tiksies ar Ingus Bankevica pārstāvēto Lietuvas vienību Pasvāles «Pieno žvaigzdes», čempioni «Ventspils» spēkosies ar Panevēžas «Lietkabelis» komandu no Lietuvas, «Barons kvartāls» cīnīsies ar Zviedrijas klubu Norčēpingas «Dolphins», kurā spēlē latvietis Edgars Jeromanovs, «Valmiera» tiksies ar «Ņevežis», bet «Jēkabpils» sacentīsies ar Tartu TU/«Rock» no Igaunijas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu