Atklājas šokējošas detaļas par Skotijā paverdzinātās pusaudzes no Latvijas dzīves apstākļiem (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: chant0m0, CC BY-NC-ND 2.0

14 gadus vecā meitene no Latvijas, kas Eiropola organizētās izmeklēšanas ietvaros tika atbrīvota no verdzības Skotijā, ir atgriezusies mājās un pēc rehabilitācijas atsākusi mācības, ziņo Latvijas Televīzija. Šis ir pirmais gadījums, kad par verdzības upuri kļuvis bērns no Latvijas.

Viena no versijām ir, ka 14 gadus vecā meitene Skotijā vandījusies pa atkritumu konteineriem - tas bijis viņas «maizes darbs». Realizējot tur atrastās lietas, lielāko naudas daļu viņa atdevusi savam tā sauktajam «saimniekam».  Meitene esot bijusi trūcīgi ģērbta un daudz raudājusi. Tas esot piesaistījis apkārtējo uzmanību.

Vecāki uz Skotiju meiteni palaida paši. Sākumā bija domāts, ka viņa tur piepelnīsies vasarā. Skotijā jau dzīvoja viņas radiniece. Taču, sākoties skolai, meitene neatgriezās.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa Latvijas Televīzijai stāsta, ka vecākiem tas bijis šoks. Viņi bija ar meiteni kontaktējušies un apgalvoja, ka meitene neesot devusi nekādu ziņu par to, ka viņai klātos slikti.

Meitene tika atklāta plašas operācijas laikā, kad kopumā tika atklāti 40 paverdzināti cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija poļi. Par meitenes paverdzināšanu apsūdzības izvirzītas diviem. Trešais aizdomās turētais - nepilnus 40 gadus vecs vīrietis no Latvijas - aizbēdzis no Glāzgovas, viņu meklē Interpols.

Jau ziņots, ka Eiropola organizētās izmeklēšanas ietvaros drošības dienesti Skotijā no verdzības atbrīvojuši kādu 14 gadus vecu meiteni no Latvijas, kas tika izmantota ziedojumu vākšanas nolūkos, ziņo laikraksts «Herald Scotland».

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu