Intervija ar šova «Metal All Stars» dalībnieku Filu Anselmo (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

5. aprīlī, šova «Metal All Stars» ietvaros,  uz «Arēna Rīga» skatuves uzstāsies pasaules līmeņa zvaigznes. Piedāvājam interviju ar vienu no galvenajiem šova dalībniekiem – Filu Anselmo.

Pāris mēnešus atpakaļ «Lifer With Down» dziesmas izpildīšanas laikā Jūs, nejauši atsitoties pret mikrofonu, dabūjāt galvas traumu. Kā jūtaties šodien?

Es veicu šo sitienu speciāli, jo tajā brīdī atzinu to par stimulējošu. Man patīk biezas, karstas asins noplūšanās sajūta. Bija daudz gadījumu, kad manu grupu dalībnieki pāršķēla manu galvu ar dažādiem mūzikas instrumentiem. (Smejas). Mana galva vienmēr izskatās draudīgi! Tā ir kā trešā dūre! Un mana atbilde ir tāda: viss kārtībā!

Jūs piedalījāties šovā «Metal Masters», tātad Jums jau ir zināms, ko nozīmē piedalīšanās tādos projektos. Ko Jūs sagaidāt no «Metal All Stars» šova?

Es vienkārši strādāšu. Un darīšu to labi!

Starp citu, kā Jums patika uzstāšanās uz vienas skatuves ar Reksu?

Ir vienmēr brīnīšķīgi uzstāties ar viņu! Es uzskatu Reksu par brāli! Es viņu mīlu, vienmēr cienu viņa viedokli un atbalstu, visas viņa ierosmes kā mūzikā, tā arī dzīvē. Man vienmēr ir patīkami uzstāties ar viņu uz vienas skatuves.

Pastāstiet, lūdzu, par «Ride For Dime» labdarības fondu.

Es neesmu iedziļināts RFD darbībā. Tomēr šī fonda pamata ideja man šķiet ļoti svarīga! RFD ir domāts jauno muzikantu atbalstam.

Kādas Fila Anselmo dziesmas skanēs «Metal All Stars» ietvaros?

Es nekad neatklāju tāda veida «noslēpumus». (Smejas). Pateikšu tikai to, ka ir dziesmu saraksts, ar ko plānojam strādāt. Katra uzstāšanās atšķirsies no citām. Tātad gaidiet pārsteigumus!

Esmu kādreiz dzirdējis, ka Kronoss («Venom» vokālists) ļoti ietekmēja Jūsu mūzikālās tradīcijas. Vai ir vēl kādi mūzikanti, ar kuriem Jūs vēlētos spēlēt kopā «Metal All Stars» ietvaros?

Es pazīstu Kronosu jau 15 gadus. Kad es biju bērns, »Venom» mūzika nobiedēja mani! Pirms tam es nekad nebiju dzirdējis par tik iespaidīgu komandu! 90. gadu sākumā es sastapu Kronosu Anglijā, un no tā brīža viņš man kļuva par labu draugu. Kā īstie smagā metāla brāļi, mēs visu laiku atbalstam viens otru! Kas attiecas uz sadarbību ar citiem «Metal All Stars» dalībniekiem – es būšu laimīgs uzstāties ar katru no viņiem. Man sagadā prieku jebkuras smagā metāla izpausmes!

Jūs esat veicis trīs ierakstus pēdējo 10. mēnešu laikā. Katrs no tiem ir īsts sprādziens! Pastāstiet, lūdzu, kā Jums klājas ar jauno grupas «Down EP» izdošanu?

EP ir gatavs, vasaras sākumā tas būs izdots! Manuprāt, tas ir ļoti labs, svaigs materiāls, kas skan atbilstoši grupas «Down» stilam.

Jūsu pēdējais ieraksts, kuru veicāt kopā ar «Illegal», bija satriecošs! Tomēr tas varēja samulsināt «Pantera» fanus. Kādreiz Jūs pateicāt, ka smagā metāla fani mēdz būt gan ekstremāli lojāli, gan kristiski domājoši. Kāda bija «Pantera» fanu reakcija uz tāda veida sadarbību?

Kad tu radi «jaunas» mūzikas formas, miksējot metālu ar tā dažādām aktuālām izpausmēm un, papildinot to ar Hardkora motīviem, taviem klausītājiem ir vajadzīgs laiks, lai pilnā mērā izprastu tādu mūziku. Tādu eksperimentu rezultātā katra grupa tiek kritizēta. Arī mēs neesam izņēmums. Kad «Pantera» izdeva albumu «Cowboys From Hell» , mums nākās «atbalstīt» to ar citu krājumu «Vulgar Display of Power» , lai klausītāji saprastu mūsu muzikāla stila ideju. Tāpat arī mans nākamais solo-ieraksts kļūs par mana izvēlētā mūzikas virziena atbalstu. Atcerieties: tā notika arī ar manu solo albumu «Walk Through Exits Only», pēc kura izdošanas mēs uzsākām «The Housecore Horror». Tātad manam nākamajam solo projektam ir jābūt smagam un oriģinālam! Man patīk tāds spiediens!

Jūs jau bijāt Latvijā, uzstājāties ar «Metallica» un «The Sword». Vai mūsu publika atšķiras no ASV publikas?

Es jau teicu agrāk un pateikšu vēlreiz: Eiropa man patīk daudz vairāk nekā ASV! Godīgi sakot, ja es varētu biežāk piedalīties tūros un koncentrēties darbam ar «Down» un «The Illegals», es vēlētos apmeklēt Latviju daudz biežāk! Esmu diezgan slikti pazīstams ar Latvijas publiku un uzskatu, ka tas nav godīgi! Es gribu uzstāties pie jums ar grupām ''Down'' un ''The Illegal'', jo jums ir fantastiski atsaucīga un dzīvespriecīga publika!

Liels paldies Jums par interviju! Pirms mēs pabeigsim to, gribu uzdot pēdējo jautājumu: ko Jūs darīsiet pēc Metal All Star tūra?

Es jau pateicu, ka neatklāšu savus «noslēpumus» (smejas). Nāciet uz koncertu un visu uzzināsiet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu