Ugunsgrēks daudzstāvu mājā Saldū, evakuēti cilvēki (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: matthewvenn, CC BY-SA 2.0

Pirmdien, vēlu vakarā Saldū dedzis kādas daudzstāvu mājas dzīvoklis, portālu «Apollo» informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Viņa pastāstīja, ka vakar, plkst. 23.40, VUGD saņēma informāciju, ka Saldū, Rīgas ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams piedūmojums.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji otrā stāva logos redzēja liesmas. Nekavējoties no divām pusēm – pa dzīvokļa logu un caur kāpņu telpu, tika uzsākta ugunsgrēka dzēšana un cilvēku glābšana.

Ar autokāpņu palīdzību no piektā stāva dzīvokļa tika nocelta viena sieviete un divi bērni, kuri tika nodoti mediķiem. Vēl divi cilvēki tika izvesti no piedūmotās ēkas, viņiem uzliekot skābekļa masku.

Kopumā lielā sadūmojuma dēļ no dzīvojamās mājas tika evakuēti 25 cilvēki, vēl pieci tika izglābti, no tiem četri cilvēki, tajā skaitā divi bērni, ugunsgrēkā cieta.

Degošā dzīvokļa saimniece no dzīvokļa bija evakuējusies pati saviem spēkiem. Kopumā ēkas otrajā stāvā dega dzīvokļa virtuve un koridors 30 kvadrātmetru platībā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu