Aptauja: Lielākā daļa cilvēku nav redzējuši nevienu «Oskaram» nominēto filmu (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ziņu aģentūras «Reuters» aptaujā noskaidrojies, ka divas trešdaļas amerikāņu nav noskatījušies nevienu no «Oskara» balvai par labāko filmu nominētajām kinolentēm.

1433 amerikāņu respondentiem tika jautāts, vai viņi redzējuši kaut vienu no filmām, kas šogad nominēta svarīgākajai ASV Kinoakadēmijas balvai kategorijā «labākā filma».

Divas trešdaļas to nebija darījuši. Taču starp tiem, kas atbildēja apstiprinoši, populārākā bija uz patiesiem notikumiem balstītā drāma «Captain Phillips» («Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā»), ko redzējuši 15%.

Kosmosa trilleri «Gravity» («Gravitāte») noskatījušies 14% aptaujāto, bet krimināldrāmu «American Hustle» («Amerikāņu afēra») un režisora Mārtina Skorsēzes filmu «The Wolf of Wall Street» («Volstrītas vilks») - aptuveni 12%.

60% aptaujāto nevarēja pateikt, kura filma būtu visvairāk pelnījusi «Oskara» balvu. Vislielāko atbalstu guva verdzības laikmeta drāma «12 Years a Slave» («12 gadi verdzībā»), kuru par labāko kandidatūru uzskatīja 9% aptaujas dalībnieku.

Tikmēr kino industrijas pārzinātāji uzvaru prognozē vai nu «12 gadi verdzībā», vai arī «Gravitātei».

ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšana norisināsies 2.martā. Ceremoniju vadīs televīzijas personība Elena Dedženeresa.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu