Sestdien aicina uz krāmu tirgu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 1. martā no plkst. 10.00 līdz 17.00 koka ēku renovācijas centrā  «Koka Rīga»  Krāsotāju un Lienes ielas stūrī norisināsies šī gada pirmais krāmu tirdziņš – nu jau astotais pēc kārtas kopš  un trešais zem atjaunotās «Koka Rīgas» jumta.

Līdzšinējā pieredze rāda, ka Rīgas iedzīvotāji ir gatavi mest pie malas aizspriedumus, kautrēšanos un bailes no tā, ko par šādu tirgošanos domās radi un kaimiņi, un ļaujas šai neparastajai pieredzei sestdienas dienā, tirdzniecības vietā ierodoties ar izrevidēto mantu kalnu un ģimeni kā pavadošo sastāvu. Andelēties tiek visi – gan vecākie ģimenes locekļi, gan bērni, kas šādā ceļā tiek pie naudiņas kādam sen kārotam pirkumam.

Sestdien gaidāms teju viss no izgājušās sezonas brunčiem līdz restaurētām mēbelēm un antikvārām vērtībām – ko nu kurš būs uzskatījos par tirgošanas vērtu. Par labu noskaņu gādās akordeonists Valters Pudiņiks, spēlējot populāras latviešu estrādes melodijas, bet par vēderpriekiem rūpēsies restorāns «Ugunsdzēsējs».

Plkst. 12.00 un 14.00 «Koka Rīgas» vadītājs vēsturnieks Vladimirs Eihenbaums aicinās apmeklētājus ekskursijā pa Krāsotāju ielas namā iekārtoto muzeju, kas atspoguļo Rīgas strādnieku sadzīvi dažādos vēsturiskos posmos – no pagājušo gadsimtu mijas līdz padomju periodam.

Visi derīgu mantu meklētāji ir laipni gaidīti - varbūt tieši šī tirgus diena būs kalpos par iedvesmu piedalīties nākamajā – jau brīvdabas tirdziņā!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu