Sāk skanēt Kristapa Krievkalna albuma «40.takts» pirmie akordi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kristapa Krievkalna albumu «40. takts» plānots izdot maija beigās, tā tapšanā piedalīsies vairāki Latvijā zināmi mūziķi, kā arī populāri izpildītāji: Māra Krievkalne, Madara Celma, Ingus Pētersons, Edvīns Zariņš, Normunds Rutulis, Ieva Kerēvica, Aija Andrejeva, Marija Naumova, Ginta Krievkalna.

22. maijā Kongresu namā paredzēts arī K. Krievkalna jubilejas koncerts «40.takts», kurā varēs dzirdēt gan visas diskā iekļautās, gan citas populāras latviešu estrādes dziesmas.

Lai gan Māra par savu komponistu sauc Jāni Sildegu, šoreiz viņa iedziedājusi krustdēla Kristapa Krievkalna komponēto dziesmu «Manas dzīves dienas» ar Imanta Auziņa vārdiem.

Māra Krievkalne popularitāti ieguva 70.-80. gados. Dziedātājas zvaigžņu stunda esot bijis brīdis, kad tika izsludināts Latvijas radio sieviešu vokālā ansambļa konkurss, uz kuru bija pieteikušās 200 meitenes, taču Māra bija viena no 14 dziedātājām, kas iekļuva ansambļa sastāvā. Māra Krievkalne dziedājusi ansambļos «4+4», kā arī «Sono», ar kuru kopā uzstājusies Latvijā un citviet Padomju Savienībā, arī Maskavā.

Māra dziedājusi duetos kopā ar Zigfrīdu Račiņu un Andreju Lihtenbergu, kā arī ieskaņojusi vairākas solo dziesmas. Māra Krievkalne iedziedājusi ap 60 dziesmām. Šogad dziedātājai apritēja 70 gadi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu