Baldonieks: Pavlovs šajā situācijā ir upura lomā (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Dopinga lietošanā pieķertais Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Vitālijs Pavlovs ir upura lomā, uzskata valstsvienības ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks.

Kā zināms Pavlovs aizvadītajās Soču olimpiskajās spēlēs tika pieķerts dopinga lietošanā - viņa A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns. Tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem, lai veicinātu organisma atjaunošanos un regulētu ķermeņa svaru.

Savukārt Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) savu lēmumu par Pavlova iespējamo spēlēšanu vai nespēlēšanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas «Dinamo» rindās vēl nav paziņojusi.

Baldonieks sacīja, ka tam jābūt zināmam tuvāko dienu laikā. Trešdien rīdziniekiem iecerēta regulārā čempionāta cīņa pret Zagrebas «Medveščak».

«Pirms olimpiskajām spēlēm visi hokejisti tika pārbaudīti, un nevienam netika atklāta kāda aizliegta viela,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja Baldonieks. Kā ziņots, pats Pavlovs apzinātu aizliegto vielu lietošanu noliedzis, turklāt viņš apliecinājis, ka šīs hokeja sacensību sezonas laikā ir lietojis vienīgi sava kluba ārsta ieteiktos medikamentus un uztura bagātinātājus.

«Negribu attaisnot pašu hokejistu, taču tas ir ārsta uzdevums - sekot līdzi medikamentu un uztura bagātinātāju saturam. Šo produktu klāsts ir milzīgs, taču dakterim ir jāspēj tam izsekot,» uzskata Baldonieks. «Domāju, Pavlovs tik tālu nemaz nevarēja aizdomāties, ka vajadzētu uzņemt kaut ko no ārienes. Komandu sporta veidos tas nav tik aktuāli, jo tur viss nav atkarīgs tikai no viena sportista. Domāju, Pavlovs šajā gadījumā ir tikai upuris.»

Teorētiski uzbrucējam draud diskvalifikācija līdz pat diviem gadiem, tomēr praksē ir bijuši gadījumi, kad par šīs pašas vielas lietošanu hokejists sodīts vien ar trīs mēnešu diskvalifikāciju.

Baldonieks norādīja, ka Latvijas sportā šobrīd nepieciešams strādāt pie medicīnas sistēmas attīstīšanas - piesaistīt augsti kvalificētus ārstus, taču tam būtu nepieciešamas krietni lielākas finanšu iespējas, kā arī aktīvāk vajadzētu līdzdarboties valstij. Izlases ģenerālmenedžeris sacīja, ka Latvijas hokeja valstsvienības ilggadējais ārsts Jānis Kvēps saņem ļoti mazu atalgojumu un komandā strādā, balstoties tikai uz savu patriotismu un entuziasmu pret hokeju. «Tas nav nopietni. Cik ilgi tas strādās? Agri vai vēlu tas sabruks.»

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase Sočos pirmo reizi valsts pastāvēšanas vēsturē iekļuva Olimpiādes ceturtdaļfinālā, kur sīvā cīņā ar 1:2 piekāpās čempioniem Kanādai.

«Pēc šīs spēles daudzi Kanādas žurnālisti nepārtraukti zvanīja un interesējās par Latvijas hokeju,» atklāja Baldonieks.

Tāpat izlases ģenerālmenedžeris apstiprināja, ka ar valstsvienības galveno treneri Tedu Nolanu sadarbība tiks turpināta līdz maijā paredzētā pasaules čempionāta beigām. «Esam jau saskaņojuši visus plānus. Strādāsim līdz pasaules čempionāta beigām. Nolanu uzskatu par ļoti gudru un labu treneri.»

Pasaules čempionāts Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā norisināsies no 9. līdz 25.maijam.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu