Kvēps: Metileksanamīns hokejistam nepalīdz kļūt labākam (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases ārsts Jānis Kvēps sarunā ar laikrakstu «Latvijas Avīze» pastāstījis par metileksanamīnu - vielu, kura tika atklāta Latvijas hokejista Vitālija Pavlova organismā. 

Kā zināms Pavlovs aizvadītajās Soču olimpiskajās spēlēs tika pieķerts dopinga lietošanā - viņa A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants metileksanamīns.

«Metileksanamīns dedzina taukus un stimulē centrālo nervu sistēmu. Šķiet, ka aizliegto vielu sarakstā tika iekļauts 2009.gadā, jo daudzi sāka lietot. Bet tas noder sporta veidos, kur ir svara kategorijas – cīņa, bokss, svarcelšana. Hokejistam tā nekādi nepalīdz kļūt labākam,» norāda izlases ārsts.

«Mistisks gadījums. Vitālijs saka, ka dzēris tikai to, ko devis Rīgas «Dinamo» ārsts. Bet Sočos uz dopingu tika izsaukti vēl divi dinamieši – Mārtiņš Cipulis pat divas reizes, Sandis Ozoliņš – vienu. Sandis teica, ka arī KHL pārbaudot, viņš esot bijis trīs vai četras reizes. Ar Sandi pēc uzvaras pret Šveici līdz pieciem no rīta nosēdējām pie kontrolieriem, viņš bija izsūkts kā sūklis un nevarēja pačurāt, izdzēra astoņas dzēriena pudeles,» par dopinga pārbaudēm izdevumam pastāstīja Kvēps.

Pavlovs patlaban turpina trenēties ar «Dinamo» komandu un gaida Starptautiskās Hokeja federācijas lēmumu, bet līdz tam piedalīties spēlēs nevar. Ļoti iespējams, ka hokejistam tiks piešķirta diskvalifikācija, kas liegs viņam piedalīties jebkura mēroga sacensībās Eiropā.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu