«Barons kvartāls» BBL 1/8 finālu sāk ar zaudējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas komanda «Barons kvartāls» Baltijas Basketbola līgas (BBL) astotdaļfināla pirmajā spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 75:87 (28:26, 14:28, 13:15, 20:18) zaudēja Zviedrijas klubam Norčēpingas «Dolphins», kuru pārstāv Latvijas saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs.

Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, rīdziniekiem atbildes spēlē būs jāatgūst 12 punktu deficīts.

Pēc neveiksmīgās otrās ceturtdaļas «Barons kvartāls» visas cīņas gaitā centās panākt Zviedrijas klubu un ceturtajā ceturtdaļā panāca cerīgu septiņu punktu deficītu, tomēr spēles noslēgumā veiksmīgāki atkal bija viesi, kuri turklāt cīņas pēdējās sekundēs raidīja grozā precīzu tālmetienu.

Ilmārs Bergmanis un Roberts Mednis laukuma saimnieku labā guva attiecīgi 14 un 12 punktus, bet Jeromanovs «Dolphins» komandā izcēlās ar 15 punktiem.

«Barons kvartāls» komandai šīs sezonas regulārajā turnīrā izdevās tikt pie piecām uzvarām 12 mačos, kas C apakšgrupā ļāva ieņemt ceturto vietu. Tikmēr «Dolphins» iespēja tikt pie deviņiem panākumiem, iegūstot otro pozīciju A apakšgrupā.

Abu komandu atbildes spēle gaidāma svētdien Zviedrijā.

Šajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas. Pēc pirmā posma astotdaļfinālā iekļuva katras grupas spēcīgākās piecas komandas, kā arī labākā no sestajā pozīcijā palikušajām vienībām.

Turpinājumā visās izslēgšanas turnīra kārtās, ieskaitot finālu, uzvarētājs tiks noteikts divu maču summā.

Latviju izslēgšanas mačos pārstāv visi pieci klubi - «Liepāja»/«Triobet» tiekas ar latvieša Ingus Bankevica pārstāvēto Lietuvas vienību Pasvāles «Pieno žvaigzdes», čempioni «Ventspils» spēkojas ar Panevēžas «Lietkabelis» komandu no Lietuvas, «Valmiera» tiekas ar Lietuvas komandu Ķēdaiņu «Ņevežis», bet «Jēkabpils» sacenšas ar Tartu TU/«Rock» no Igaunijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu