Gaidāma pirmizrāde iestudējumam «Mollija saka: jā» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 26.februārī Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē notiks pirmizrāde «Mollija saka:jā», kas ir Džeimsa Džoisa «Ulisa» 18.nodaļas iestudējums. Džeimsa Džoisa «Uliss» Baltijā  tiek uzvests pirmo reizi. Iestudējuma režisors ir Pēteris Krilovs un Mollijas lomā Marija Bērziņa.  

«Nav liela māksla pateikt, ka Džeimsa Džoisa «Uliss» ir lielvalsts. Pat gandrīz kontinents. Daži to lasa gadiem, citi apceļo kājām nepārtraukti, vēl citi, kā mēs, (izrādes veidotāji) aizskrien uz vienu no 18 nodaļām un priecīgi par to stāsta citiem. Rakstnieks Dzintars Sodums ir piešķīris visiem latviešiem bezmaksas vīzu uz Ulisu augstākās klases tulkojumā. Stāsts par Molliju ir stāsts par sievieti, kuras galvā haotiski, paradoksāli, spilgti , brīžiem melīgi, bet brīžiem līdz pēdējam dvēseles plikumam skarbi un neķītri lēkā viņas dzīves kumosi » – stāsta izrādes režisors Pēteris Krilovs.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Kristīne Ābika, video un digitālo instalāciju autors Voldemārs Dūdums, Jāņa Līdes muzikālais noformējums, gaismu māksliniece Lienīte Slišāne.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu