«Zeķes, štrimpas, caurlielenes» - aicina uz sarunu par Kurzemes pusei raksturīgām zeķēm (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien plkst.16 Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā, Kūrmājas prospektā 16/18 turpināsies sarunas par kurzemnieku tautastērpu vēsturi un valkāšanas tradīcijām. Šoreiz saruna būs par Kurzemē raksturīgām zeķēm, informēja Lia Ģibiete, Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja.

Rokdarbiem bagātais kurzemnieču tautastērps nav iedomājams bez meistarīgi noadītām zeķēm. Tās adītas paaudžu paaudzēs, un ziņas par ievērojamo adīto rakstu daudzveidību joprojām liecina arī par pašu adītāju izdomu un prasmi.

Sarunās par zeķu veidiem un to valkāšanu dažādos Kurzemes novados tiks pārcilātas gan Liepājas muzeja bagātīgais zeķu krājums, gan mūsdienās tapušas etnogrāfisko zeķu kopijas. Sarunu vadīs Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītāja Lia Mona Ģibiete. Ar padomiem un ieteikumiem zeķu adīšanā dalīsies arī mašīnadīšanas meistares un netradicionālu zeķu darinātājas.

Sarunu papildinās ekspresizstāde »Zeķes, štrimpas, caurlielenes», kurā būs izstādītas gan Liepājas muzeja etnogrāfisko zeķu kolekcijas krāšņākie un neparastākie eksemplāri, gan mūsdienās darināti suitu zeķu rakstu paraugi.

Dalības maksa 2 EUR. Sarunai vēlams iepriekš pieteikties, zvanot pa t. nr. 63422604 vai 29144696.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu