VIAA stāstīs par izglītības iespējām Latvijā un Eiropā izstādē Skola 2014

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) starptautiskajā izglītības izstādē Skola 2014, kas norisināsies no 28. februāra līdz 2. martam, iepazīstinās ar izglītības iespējām Latvijā un Eiropā. Interesenti varēs saņemt arī bezmaksas karjeras konsultācijas un noskaidrot, kāda profesija ir vispiemērotākā.

Ja skolēniem, apskatot dažādas izglītības programmas, nav īsti skaidrs, ar ko nodarbojas konkrētās profesijas pārstāvis, VIAA iesaka izmantot interneta vietni Profesijupasaule.lv. Tā ir veidota kā virtuāla pilsēta, kurā var iepazīties ar dažādām profesijām, kā arī uzzināt par to apguves iespējām.

www.niid.lv

Euroguidance speciālisti izstādes apmeklētājiem palīdzēs orientēties Eiropas izglītības sistēmu un izglītības pakalpojumu klāstā, sniedzot bezmaksas konsultācijas.

VIAA pārstāvji izstādē Skola 2014 pastāstīs arī par starptautiskiem izglītības projektiem, kurus varēs īstenot jaunajā Eiropas Savienības izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta atbalsta programmā Erasmus+. Joprojām pastāv arī iespēja veidot Nordplus sadarbības projektus ar Ziemeļvalstīm, veicinot zināšanu ieguvi un apmaiņu Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā.

Aizvien pieprasītākas kļūst Eiropas un citu pasaules valstu stipendijas, kas pieejamas studentiem, pētniekiem un mācībspēkiem. VIAA pārstāvji izstādē iepazīstinās ar stipendiju piedāvājumiem 2014. gadā, kā arī informēs par kārtību un prasībām, kas jāsasniedz.

Izstādes apmeklētāji arī uzzinās vairāk par Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansēto projektu, kurā var bez maksas iegūt profesionālo izglītību. Mācību iestādes visā Latvijā šī projekta ietvaros piedāvā apgūt daudzveidīgu profesiju klāstu viena līdz pusotra gada laikā, kā arī saņemt ikmēneša stipendiju līdz 115 EUR.

www.viaa.gov.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu